Σημαντικά Νέα

Επιμένουν οι Γερμανοί για τρίτο Μνημόνιο

Η πραγματικά μεγάλη πίεση από το Βερολίνο για ένα τρίτο Μνημόνιο θα ασκηθεί μέσα προς τέλη Αυγούστου

Για τους δανειστές της χώρας και ειδικότερα για το Βερολίνο, η προοπτική ενός τρίτου Μνημονίου, ποτέ δεν έπαψε να ισχύει.

Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο, μιλώντας στην «Καθημερινή», ωστόσο, off the record, στελέχη της κυβέρνησης, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της κ.Άνγκελα Μέρκελ και των συμβούλων της, υποστηρίζουν ότι «η πραγματικά μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα θα ασκηθεί μέσα προς τέλη Αυγούστου».
Τότε ακριβώς που θα πρέπει να δοθούν οι επόμενες δόσεις οι οποίες επικυρώθηκαν στο άτυπο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας.
Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το Βερολίνο, σε εκείνη τη συγκυρία, θα θέσει ως απαράβατο για την ομαλή εκταμίευση των ευρώ, να αναληφθούν νέες δεσμεύσεις από ελληνικής πλευράς, με την τελευταία να έχει ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης. Το μόνο που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει, θα είναι να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο «μείγμα».
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η Αθήνα θα εξασφαλίσει μαζί με τα φορολογικά και κάποια αναπτυξιακού περιεχομένου μέτρα, τα οποία θα μπορέσει να «πακετάρει» καλύτερα στην προσπάθεια που θα κάνει να μπει σε ένα όσο το δυνατόν πιο ήσυχο φθινόπωρο. Μέχρι τότε, πάντως, όλα θα είναι υπό διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.