Σημαντικά Νέα

Δυνατότητα για εμπλουτισμό των ψηφοδελτίων

Τη δυνατότητα να αυξήσουν έως και 100% τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών τους συμβούλων έχουν πλέον οι συνδυασμοί που μπαίνουν στη μάχη των δημοτικών εκλογών,
όπως προβλέπεται σε τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Θυμίζουμε ότι το μέτρο που ίσχυε μέχρι τώρα, είχε ως βάση τον συνολικό αριθμό των μελών του δημοτικού συμβουλίου προσαυξημένο κατά 50%. Με τη νέα ρύθμιση ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί κατά 100%. Δηλαδή αν σε ένα δήμο εκλέγονται 20 δημοτικοί σύμβουλοι, ένα συνδυασμός μπορεί να συμπεριλάβει μέχρι και 40 υποψήφιους.

Τι ισχύει πλέον για τους υποψήφιους που είναι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση
Με έτερη τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, αλλάζει πλέον και το θεσμικό πλαίσιο για όσους είναι υποψήφιοι και εργάζονται στην αυτοδιοίκηση ή σε νομικά πρόσωπα.
Ειδικότερα στο άρθρο 32 προβλέπεται ότι «οι τακτικοί υπάλληλοι των δήμων των ΝΠΔΔ και ιδρυμάτων αυτών, υπάλληλοι ΝΠΙΔ, πλην αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν οι δήμοι, στους οποίους υποβάλλουν υποψηφιότητα, και τακτικοί υπάλληλοι των δήλων που συνενώνονται…παραιτούνται υποχρεωτικά από τις θέσεις τους…».
Οι υπάλληλοι  επανέρχονται αυτοδικαίως στην ενεργό υπηρεσία αν δεν εκλεγούν ή αν λήξει για οποιοδήποτε λόγο η θητεία τους. Οι εν λόγω υπάλληλοι εφόσον εκλεγούν εάν καταλάβουν θέση ευθύνης ως πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου, ή αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι νομικών προσώπων των δήμου μπορούν να επιλέξουν τις αποδοχές της θέσης που καταλαμβάνουν ή της οργανικής θέσης που κατείχαν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.