Σημαντικά Νέα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗ

Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.
Οι διώξεις αφορούν συγκεκριμένα τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας στρέφονται κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.
KKELE_323_355
Σύντομα αναμένεται και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Ο ιατροδικαστής φέρεται να κατέθεσε πως το κάταγμα στο στέρνο είναι κοντά στην ώρα θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας έχει καταγράψει στις 4 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα και δυόμισι ώρες αργότερα, να τον βγάζουν, σέρνοντάς τον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού κρατουμένου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε :
«Πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του Κράτους Δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.