Σημαντικά Νέα

Παναγιώτης Λαφαζάνης: "Εκλογές τώρα"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε για δημοκρατική εκτροπή και κάλεσε τη συγκυβέρνηση να «φύγει αμέσως τώρα! Η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές», με αποτέλεσμα να του απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης πως υιοθετεί τα επιχειρήματα της ΧΑ.
 
«Εσάς θα πάρει η μπάλα γιατί, όταν ταυτίζεστε στις ψηφοφορίες, το βλέπαμε μαζί πηγαίνατε χεράκι-χεράκι, όταν υιοθετείτε την επιχειρηματολογία και ζητάτε την παραίτηση δύο υπουργών, ταυτίζεστε με αυτούς και αυτό θα μείνει στην ιστορία».
 
Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει φορτωθεί πολλά. Δεν θα φορτωθεί όμως και τον κ. Μπαλτάκο».
 
Από τη ΧΑ ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι «κολλητός» του πρωθυπουργού και πρόσθεσε «μαζί πήγαν στο Άγιο Όρος. Στο ίδιο δωμάτιο κοιμόντουσαν. Ίσως και στο ίδιο κρεβάτι για λόγους οικονομίας!».
 
Αναλυτικά, ο υπουργός σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Επικαλείται τη λάσπη της ΧΑ, την υιοθετεί, τη βάζει στον ανεμιστήρα και κατευθύνεται εναντίον οποιουδήποτε. Αυτή η λάσπη που πετάτε προς τον πρωθυπουργό θα σας γυρίζει. Απ' όσα ακούγονται στο βίντεο αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα... Είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτούς».
 
Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι από το περιεχόμενο του βίντεο προκύπτει πως «η Δημοκρατία απειλείται και κατακρεουργείται», ενώ για τον κ. Μπαλτάκο σημείωσε πως «ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Δεν ήταν μόνο γραμματέας υπουργικού συμβουλίου. Παρενέβαινε άμεσα και ευθέως στο κυβερνητικό έργο. Ήταν ο άνθρωπος που μόνιμα ήταν πίσω από τα υπουργικά έδρανα και συντόνιζε τους υπουργούς. Ήταν η ορχήστρα της κυβέρνησης των υπουργών στο νομοθετικό έργο. Μιλάμε για το Νο 2 της κυβέρνησης, ο οποίος δυστυχώς ήταν πάνω από τους υπουργούς. Ήταν η σκιά η φωνή και η εντολή του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αντιθεσμικός ο ρόλος που είχε αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού». 
 
Σημείωσε ακόμη ότι η παραίτηση του γγ της κυβέρνησης δεν λύνει το πρόβλημα καθώς, όπως είπε, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση «είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να ανακόψει τη δημοκρατική φορά των πραγμάτων, που βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». 
 
Τέλος, ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας ότι «είστε ανοικτή απειλή για τη Δημοκρατία. Η κυβέρνηση μόνο δεινά φέρνει. Η μόνη λύση εθνικές εκλογές, για να δώσει ο λαός δημοκρατική αλλαγή. Υπερεπείγουσα η ανάγκη σήμερα. Σας προκαλούμε: φύγετε αμέσως τώρα. Διέξοδος εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά».
 
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέματα Μπαλτάκου ζητά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.