Σημαντικά Νέα

Φάρσα με... κλωνοποίηση δεινοσαύρου αναστάτωσε το Διαδίκτυο!

Μια εκπληκτική ιστορία σχετικά με τον πρώτο κλωνοποιημένο δεινόσαυρο του κόσμου κάνει θραύση στο Twitter, αλλά και γενικότερα στο χώρο του Διαδικτύου, φέρνοντας στο μυαλό κάτι από... Jurassic Park.
 
Άρθρο υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ επώασαν ένα μωρό Apotosaurus με το παρατσούκλι «Spot», μετά την ανάκτηση DNA του πλάσματος από απολίθωμα και την έγχυση του στη μήτρα μιας στρουθοκαμήλου!
 
«Στην επιστημονική κοινότητα, λένε ότι η κλωνοποίηση των δεινοσαύρων -η πρώτη του είδους της- αποτελεί ορόσημο για τη γενετική μηχανική» αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο hound.org, ένα site που έχει επανειλημμένως ξεγελάσει το Διαδίκτυο, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή μιας Βρετανής ναυαγού, για την οποία ο εν λόγω δικτυακός τόπος έγραψε ότι σώθηκε μέσω της υπηρεσίας Google Earth.
 
Η φάρσα, όπως αποκάλυψε ο «Independent», περιλαμβάνει ακόμη και μια εικόνα του υποτιθέμενου μωρού δεινοσαύρου (στην πραγματικότητα είναι ένα μωρό... καγκουρό), καθώς και κατασκευασμένα αποσπάσματα από επιστήμονες του πανεπιστημίου, εκ των οποίων μια τυχαίνει να έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με την επιζήσασα στην ψεύτικη ιστορία με το ναυάγιο.
 
«Σκεφτόμουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ταινία. Αλλά να που το πετύχαμε εδώ στο εργαστήριό μας. Είναι εκπληκτικό» δηλώνει η υποτιθέμενη δρ Τζέμα Σέρινταν, καθηγήτρια χημείας του LJMU.
 
Το ενδιαφέρον είναι πως στη Βρετανία υπάρχει γυναίκα με το συγκεκριμένο όνομα, μόνο που  δεν είναι ούτε επιζήσασα ναυαγίου ούτε καθηγήτρια χημείας. Αντ' αυτού, συμβαίνει να είναι φίλη ενός από τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας, ο οποίος προφανώς και το θεωρεί  αστείο να κατακλύζει το Διαδίκτυο με ψεύτικές ειδήσεις .
 
Η ιστορία έχει προκαλέσει αναστάτωση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να μοιράζονται την «ιστορία» με τους φίλους τους, εκδηλώνοντας παράλληλα και την ανησυχία τους!
 
Ευτυχώς, υπάρχουν και αυτοί που δεν παίρνουν την ιστορία στα σοβαρά και κάνουν χιούμορ, λέγοντας μάλιστα πως περιμένουν το πρώτο «Jurassic Park» να δημιουργηθεί στο Λονδίνο.
 
Στην ταινία, οι επιστήμονες πέτυχαν την κλωνοποίηση δεινοσαύρων από την εξαγωγή αίματος  και DNA τους από τα κουνούπια που ήταν απολιθωμένα σε κεχριμπάρι. Αυτή η μέθοδος, ωστόσο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.