Σημαντικά Νέα

Πέρασε και από το ευρωκοινοβούλιο η νέα ΚΑΠ

Η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του στο Στρασβούργο αποφάσισε να μην εναντιωθεί στο σύνολο των κατ' εξουσιοδότηση πράξεων
που εκδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του πακέτου μεταρρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εγκρίθηκε πέρυσι.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ιταλό σοσιαλιστή ευρωβουλευτή κ. Paolo De Castro.

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου της ολομέλειας για το συγκεκριμένο νομοθέτημα το ευρωκοινοβούλιο δεν πρόβαλε αντιρρήσεις για τις δέκα κατ 'εξουσιοδότηση πράξεις που σχετίζονται με την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Δεδομένου ότι αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές, και η προθεσμία των δύο μηνών κατά την οποία οι ευρωβουλευτές θα μπορούν να προβάλουν αντιρρήσεις για τις κατ 'εξουσιοδότηση πράξεις θα λήξει στις 11 Μαΐου, για τις εν λόγω πράξεις μπορεί πλέον να θεωρηθεί ότι δεν ασκήθηκε βέτο από το Ευρωκοινοβούλιο » δήλωσε σχετικά ο κ. De Castro.

«Έτσι ολοκληρώνεται το έργο που έχει γίνει σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που θα ισχύσει έως το 2010 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την επιτροπή Γεωργίας του, από όταν εξέδωσε το πρώτο μη νομοθετικό ψήφισμα σχετικά με το θέμα αυτό. Ήταν δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το Ευρωκοινοβούλιο διαδραμάτισε καίριο ρόλο σε αυτό» συμπλήρωσε ο κ. De Castro.

«Όχι μόνο αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε με μια τόσο εκτεταμένη δέσμη νομοθετικών μέτρων, αλά καταφέραμε, μέσω εντατικών συνομιλιών και σκληρών διαπραγματεύσεων με τα κράτη μέλη, να βελτιώσουμε σημαντικά το αρχικό κείμενο και να πιέσουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αποδεχθεί πολλές από τις ιδέες μας. Η τελική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των κατ 'εξουσιοδότηση πράξεων, θα βελτιώσει την κατάσταση των αγροτών της ΕΕ και θα εξασφαλίσει σταθερή προσφορά υψηλής ποιότητας τροφίμων προς όφελος των καταναλωτών μας», ανέφερε ο κ. De Castro.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.