Σημαντικά Νέα

Υπό την προεδρία Ε.Βενιζέλου η ΕΕ αποφάσισε τις πρώτες κυρώσεις στην Ρωσία

Στα πρώτα 21 ονόματα Ρώσων και Ουκρανών (από την Κριμαία) αξιωματούχων στους οποίους "θα επιβληθούν οικονομικά μέτρα" (πάγωμα περιουσιακών στοιχείων) κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σε μία συνεδρίαση υπό την ....  
προεδρία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο στις Βρυξέλλες.
Eπίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama αποφάσισε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους
Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει τα εξής: «Οι πράξεις και οι πολιτικές της ρωσικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ουκρανία υποσκάπτουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους θεσμούς στην Ουκρανία, απειλούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και συμβάλλουν στην υπεξαίρεση των ουκρανικών εθνικών περιουσιακών στοιχείων». 
Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών.
«Συμφωνήσαμε στα μέτρα - περιορισμούς στη χορήγηση βίζα και "πάγωμα" περιουσιών για 21 αξιωματούχους από την Ουκρανία και τη Ρωσία» έγραψε ο Λίναν Λινκεβίτσιους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η λήψη νέων μέτρων όταν οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το Reuters η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα 21 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα. Ίσως ανακοινωθούν προσωπικά από τον προεδρεύοντα της επιτροπής, Ευάγγελο Βενιζέλο
Στο μεταξύ το κοινοβούλιο της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που κήρυξε σήμερα την ανεξαρτησία της, ψήφισε σήμερα υπέρ της εθνικοποίησης των εταιρειών ενέργειας Chornomornaftohaz και Ukrtransgaz, σύμφωνα με ανακοίνωσε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας αξιωματούχος από την Κριμαία είχε δηλώσει ότι οι τοπικές αρχές ενδέχεται να πουλήσουν την εταιρεία Chornomornaftohaz σε μια ρωσική εταιρεία «όπως η Gazprom» μόλις η επαρχία αποκτήσει την ανεξαρτησία της με το δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.