Σημαντικά Νέα

"Μέσα στην εβδομάδα έρχεται η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις των ΗΠΑ"

"Η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις κατά των 11 κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κριμαίας στις οποίες με διάταγμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "παγώνει" τα περιουσιακά στοιχεία τους ...  
στοιχεία στις ΗΠΑ (σ.σ.: βασικά κανένας δεν έχει κάτι τέτοιο, δήλωσαν όλοι) και απαγορεύεται η είσοδός τους στις ΗΠΑ. θα έρθει εντός της εβδομάδας" απάντησε πηγή του Κρεμλίνουν στο πρακτορείο Itar Tass.
Ας δούμε όμως ποιους αφορούν οι "κυρώσεις":
- ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΟΓΚΟΖΙΝ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ:
Ο Ρογκόζιν, 50 ετών, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΝΑΤΟ νγωρίζει καλά τις αδυναμίες της ατλαντικής συμμαχίας.
Είναι υπεύθυνος για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας. Ο  Ντμίτρι Ρογκόζιν, απάντησε με ειρωνικό τρόπο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, γράφοντας στο twitter:
«Σύντροφε Ομπάμα, και τι θα κάνετε με εκείνους οι οποίοι δεν έχουν ούτε λογαριασμούς ούτε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό; Ή δεν το σκεφτήκατε αυτό;»
- ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΜΑΤΒΙΕΝΚΟ (φωτό), ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ:
Η Ματβιένκο, 64 ετών, πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα, αποτελεί την τρίτη τη τάξει ηγετική προσωπικότητα της Ρωσίας μετά τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας – της Άνω Βουλής. Στενή σύμμαχος του Πούτιν, εξελέγη κυβερνήτης στη γενέτειρά της, την Αγία Πετρούπολη, το 2003 και προχώρησε στην υλοποίηση μιας σειράς σχεδίων για έργα υποδομής που μεταμόρφωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας σε μια πόλη-έργο τέχνης.
Η Ματβιένκο υπήρξε η πρώτη Ρωσίδα αξιωματούχος που αναφέρθηκε στην πιθανότητα ρωσικά στρατεύματα να σταλούν στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας για να προστατέψουν τους Ρώσους πολίτες και το στόλο της Μαύρης Θάλασσας της χώρας.
- ΣΕΡΓΚΕΪ ΓΚΛΑΖΙΕΦ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
Ο Γκλάζιεφ, 53 ετών, είναι στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν και συντονίζει τις προσπάθειες να εφαρμοστεί η τελωνειακή ένωση που απαρτίζεται από τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και τη Ρωσία, η οποία ο Πούτιν ελπίζει ότι θα επεκταθεί. Η Ευρωασιατική Ένωση που θέλει να δημιουργήσει ο πρόεδρος Ρωσίας σκοπός του είναι να συμπεριλαμβάνει τα περισσότερα πρώην σοβιετικά κράτη.
Τάσσεται υπέρ των εθνικοποιήσεων τομέων της οικονομίας. Υποστηρίζει ότι η Ρωσία πρέπει να αντιδράσει στις απειλές για κυρώσεις των δυτικών χωρών μέσω ενός μποϊκοτάζ του δολαρίου.
- ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒ ΣΟΥΡΚΟΦ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ο Σούρκοφ, 49 ετών, είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας ιδεολόγος του Κρεμλίνου, που χαράσσει στρατηγική, ενώ θεωρείται ο αρχιτέκτονας του πολιτικού συστήματος που εγκαθίδρυσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής του θητείας την περίοδο 2008- 2009.
Του έχει ανατεθεί η χάραξη πολιτικής για τη Γεωργία, τη Νότια Οσετία και της Αμπχαζία και θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία. Υπήρξε ένας από τους συμβούλους του Πούτιν που τάχθηκε υπέρ της επέμβασης στην Κριμαία.
- ΓΕΛΕΝΑ ΜΙΖΟΥΛΙΝΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ:
Δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία. Απλά την "τιμώρησαν" οι ... gay των ΗΠΑ που απ'ότι φαίνεται αφθονούν στην κυβέρνηση Ομπάμα! Η Μιζουλίνα, 59 ετών, είναι ένα συντηρητικό μέλος της ρωσικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του Κοινοβουλίου και δεν έχει καμία σχέση με ο θέμα της Ουκρανίας. Ως επικεφαλής της επιτροπής οικογενειακών θεμάτων, βρίσκεται πίσω από νομοθετήματα που στόχο έχουν να στηρίξουν την οικογένεια, όπως η απαγόρευση της «προπαγάνδας υπέρ των ομοφυλοφίλων» στους ανήλικους, κάτι που προκάλεσε τη επίθεση των δυτικών κυβερνήσεων που προπαγανδίζουν την ομοφυλοφιλία  Επίσης υποστήριξε την επιβολή περιορισμών στις αμβλώσεις και άλλα μέτρα που προωθούν τις αξίες της Ορθόδοξης θρησκείας.
«Οι αμερικανικές κυρώσεις συνιστούν εκδίκηση για τις απόψεις μου, αλλά δεν με απασχολούν» είπε η ίδια.
- ΛΕΟΝΙΝΤ ΣΛΟΥΤΣΚΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ:
Ο Σλούτσκι, 46 ετών, είναι βουλευτής της Δούμας με δεσμούς με το Κρεμλίνο. Είναι ο πρόεδρος της επιτροπής για τις σχέσεις με τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους Ρώσους βουλευτές που υποσχέθηκαν ότι η Ρωσία θα προστατέψει τους συμπατριώτες της στην Κριμαία εάν κινδυνεύσουν.
Χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ουκρανία μια «σύγκρουση πολιτισμών».
- ΣΕΡΓΚΕΪ ΑΞΙΟΝΟΦ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ:
Γνωστός ως «Το Δαιμόνιο» από το επιχειρηματικό του παρελθόν, ο Αξιόνοφ, 41 ετών, ορίστηκε πρωθυπουργός σε μια κεκλεισμένων των θυρών ψηφοφορία την 27η Φεβρουαρίου, όταν οι πολίτες της Κριμαίας αποφάσισαν να αποσχιστούν από την Ουκρανία και οι δυνάμεις αυτοάμυνας απέκλεισαν τις ουκρανικές μονάδες στα στρατόπεδά τους.
- ΑΝΤΡΕΪ ΚΛΙΣΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ:
Ο Κλίσας, 41 ετών, ήταν επικεφαλής της επιτροπής της Άνω Βουλής για το Σύνταγμα, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις και ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών από το Μάρτιο του 2012. «Με κολακεύει η προσοχή των αμερικανικών αρχών και το ότι είμαι παρέα με ανθρώπους που σέβομαι πολύ, γεγονός που με ικανοποιεί» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Ο Κλίσας στήριξε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας και λογαριασμών ευρωπαϊκών ή αμερικανικών εταιρειών εφόσον επιβληθούν οι κυρώσεις.
 
- ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΟΦ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ:
Ο Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, 57 ετών, διετέλεσε πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας από το Μάρτιο του 2010 κι έχει περάσει 12 χρόνια ως βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο από το 1998.
Υπήρξε υποστηρικτής της διοργάνωσης του δημοψηφίσματος για την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία αφού ο Σεργκέι Αξιόνοφ ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης της Κριμαίας την 27η Φεβρουαρίου. Είναι επί σειρά ετών πρόεδρος μιας κατασκευαστικής εταιρείας.
- ΒΙΚΤΟΡ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ:
Ο Γιανουκόβιτς, ηλικίας 63 ετών, είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας παρά την εκδίωξή του από την φιλοδυτική ομάδα που ανέλαβε την εξουσία στις 22 22η Φεβρουαρίου στο Κίεβο.
 
- ΒΙΚΤΟΡ ΜΕΝΤΒΕΝΤΣΟΥΚ, ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ:
Ο Μεντβεντσούκ, 59 ετών, είναι δικηγόρος που έχει γεννηθεί στη Ρωσία κι ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της κυβέρνησης στην Ουκρανία υπό την προεδρία του Λεονίντ Κούτσμα από το 2002 έως το 2005. Είναι ο πρώην αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Ο Μεντβεντσούκ είναι σήμερα πρόεδρος της φιλορωσικής οργάνωσης Ουκρανική Επιλογή, που υποστηρίζει την εισδοχή της χώρας στην τελωνειακή ένωση που προωθεί ο Πούτιν και περιλαμβάνει τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.
Ο Πούτιν είναι νονός της κόρης του Μεντβεντσούκ, της Ντάριας. Νονά της είναι η Σβιετλάνα Μεντβέντεβα, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.