Σημαντικά Νέα

ΑΝΕΛ: «Ναι» στην άρση ασυλίας για ΧΑ εφόσον εγκριθεί επιστολική ψήφος

Οι βουλευτές από όλα τα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου.

Η μόνη ΚΟ που βάζει αστερίσκο, είναι αυτή των ΑΝΕΛ.

Η εκπρόσωπός των ΑΝΕΛ κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά ανέφερε στους ....  
δημοσιογράφους ότι θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία, το δε κόμμα της θα επιφυλαχθεί για τη στάση του, στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως διευκρίνισε η κ. Κόλλια, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά τους για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου.

«Αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση, δίχως να μπορούν διατηρούν το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου τότε οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα αλλοιώνονται και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη μειοψηφία.

Πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί ανεπηρέαστη να κρίνει αν πρέπει όντως να αρθεί η ασυλία τους και να προφυλακιστούν. Αλλά, την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι και λυμένο το θέμα της επιστολικής ψήφου.

Διαφορετικά οι ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχουν σε μια μεθοδευμένη ψηφοφορία σε βάρος βουλευτών που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό» δήλωσε η κ. Κόλλια- Τσαρουχά.

Πριν περίπου μία ώρα ξεκίνησε η συζήτηση για την άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου κατηγορούνται για "συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης"...

Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν το defencenet.gr κανένας από την αντιπολίτευση δεν "σκιάζεται" αν είναι παράνομη και αντισυνταγματική η φυλάκιση των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ότι αν μπει ολόκληρη η ΚΟ του κόμματος στη φυλακή, θα μπορούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν τα μνημονιακά νομοσχέδια με πολύ μικρότερη πλειοψηφία εφόσον το σύνολο των βουλευτών θα έχει μειωθεί στους 282.

Έτσι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το μόνο που τους νοιάζει είναι να μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια τους και για αυτό ζητούν την επιστολική ψήφο για τους βουλευτές ΧΑ.

Θέλουν "και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο", δηλαδή: και τον μεγαλύτερο αυτήν την στιγμή πολιτικό τους αντίπαλο στη φυλακή και άδικα και αντισυνταγματικά και παράνομα - δεν τους απασχολεί - αλλά όχι και να μπορεί η κυβέρνηση να περνά νομοσχέδια με 142 βουλευτές...

Mε εξαίρεση την Ελένη Ζαρούλια, όλοι οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου που δεν έχουν προφυλακιστεί θα παρουσιαστούν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που θα εξετάσει το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ζαρούλια δεν θα παραστεί στην επιτροπή, καθώς βρίσκεται στον Κορυδαλλό, όπου επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο.

Τέλος, ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Στάθης Μπούκουρας δέχθηκε να εξετασθεί από την επιτροπή και για το λόγο αυτό θα μεταχθεί την επόμενη Τρίτη, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται, στον Κορυδαλλό


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.