Σημαντικά Νέα

«Παράθυρο» για παράταση στην πληρωμή των εισφορών του ΕΛΓΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ άφησε η διοίκηση του οργανισμού απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή....

Υπενθυμίζεται ότι, με τα σημερινά δεδομένη, η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Μαρτίου 2014.
Στην ερώτησή του ο κ. Τζαμτζής –σ.σ. είχε κάνει σχετική παρέμβαση και προς τον Αθ. Τσαυτάρη μια εβδομάδα νωρίτερα- ζητούσε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχο και ον αντιπρόεδρο, Αργύρη Μποτό να δοθεί παράταση καθώς «τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο του 2013 (παγετός, χαλάζι, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση) που έπληξαν κυρίως τους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας, είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη ζημία καλλιεργειών και την καταστροφή  της παραγωγής.
Οι αγρότες των Νομών Πέλλας και Ημαθίας αντιμετωπίζουν  πρόβλημα επιβίωσης λόγω της απώλειας παραγωγής τους» και ζήτησε τόσο από τον Πρόεδρο όσο και από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να κατανοήσουν την δεινή οικονομική θέση των αγροτών και να δώσουν παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ για το έτος 2013, καθώς η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Μαρτίου 2014», σημείωνε ο κ. Τζαμτζής.
Τόσο ο κ. Έξαρχος όσο και ο κ. Μποτός απάντησαν στον κ. Τζαμτζή ότι κατανοούν το πρόβλημα και την επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΛΓΑ, θα συζητηθεί και το
θέμα παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.
Προς μείωση οι εισφορές των αιγοπροβατοτρόφων
Μέσα στο 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη του ΕΛΓΑ, όπως δήλωσε ο Βασίλης Έξαρχος στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις αγροτικές οργανώσεις με στόχο την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Προανήγγειλε, μάλιστα, και μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των προβατοτρόφων οι οποίες, όπως είπε, είναι υψηλότερες σε σχέση με εκείνες της φυτικής παραγωγής.
Ο κ. Έξαρχος ανέφερε ακόμα ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν διαδοχικές πληρωμές ΠΣΕΑ για προηγούμενα έτη με πρώτη αυτή της Δευτέρας, 24 Μαρτίου που θα καταβληθούν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 139.658 ευρώ σε 72 παραγωγούς, για τα προγράμματα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων «Ετήσιο 2010» και «Πυρκαγιές 2010».
Πρόκειται για ενισχύσεις που αφορούν κυρίως παραγωγούς των Περιφερειακών Ενοτήτων: Θεσπρωτίας, Σάμου και Ρεθύμνου.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.