Σημαντικά Νέα

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη εντός του έτους

Στη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 Το διαγωνισμό για το νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο βασίζεται σε μελέτη του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το δημοτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας Χασδάι Καπόν, «ο διαγωνισμός αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις με τέσσερις μήνες», ενώ υπολογίζεται ότι «το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο ή προς το τέλος του 2014».
Το νέο σύστημα, με το οποίο η δημοτική αρχή εκτιμά ότι θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη κατά 20%, θα εφαρμοστεί στην Α΄, Γ΄ και Ε΄ δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε γενικές γραμμές, το νέο σύστημα προβλέπει ότι στους εμπορικούς άξονες θα επιτρέπεται η βραχυχρόνια στάθμευση έναντι αντιτίμου για τους επισκέπτες κάθε περιοχής, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι θα παρκάρουν δωρεάν, σε λιγότερο κομβικούς δρόμους. Ήδη, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καθορίσει τις θέσεις που θα είναι αποκλειστικά για τους επισκέπτες με πληρωμή αντιτίμου και τις θέσεις για τη δωρεά στάθμευση κατοίκων.
Με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου το νέο σύστημα
Το νέο σύστημα ουσιαστικά θα λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο πολίτης αρχικά θα πρέπει να κάνει εγγραφή στην εταιρεία, που θα αναλάβει να οργανώσει το σύστημα, ώστε να αποκτήσει ένα προσωπικό κωδικό. Όταν ο ενδιαφερόμενος οδηγός βρίσκει μια θέση ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπαίνει από το κινητό του στην εφαρμογή, θα πληκτρολογεί τον κωδικό του και θα ξεκινάει να μετράει ο χρόνος παρκαρίσματος. Ουσιαστικά, θα πληρώνει το τίμημα είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, θα τους δίνεται η δυνατότητα να αγοράσουν ειδικές κάρτες με προπληρωμένο χρόνο από τα περίπτερα. Τα παρκόμετρα – μηχανάκια, τα οποία σήμερα υφίστανται βανδαλισμούς, καταργούνται.
Το σύστημα θα ελέγχεται από κεντρική κονσόλα η οποία θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλους τους χώρους, ενώ ειδικό Σώμα Ελεγκτών, στελεχωμένο από εργαζόμενους του Δήμου, θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους. Σύμφωνα με σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί, με το νέο σύστημα ελεγχόμενης θα αυξηθούν τα έσοδα για τον δήμο Θεσσαλονίκης σε ποσοστό έως και 300%. Παράλληλα, αναμένεται να διευκολυνθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις μέσα από την «ανακύκλωση» των θέσεων στάθμευσης.
Πηγή:  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.