Σημαντικά Νέα

ΗΠΑ: Εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία αντί χρημάτων

Oικονομική βοήθεια αντί της παραχώρησης του δικαιώματος ανάπτυξης της αντιβαλλιστικής αμερικανικής "ασπίδας" εντός του ουκρανικού εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Μινσκ  Mykhailo Yezhel (από....   το όνομα είναι κατανοητό ότι πρόκειται περί δυτικού Ουκρανού), αποκαλύπτοντας περίτρανα για πιο λόγω και με ποιανού "δάκτυλο" έπεσε η κυβέρνηση Β.Γιανούκοβιτς.
 
"Είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Όπως λένε, πυροβόλα πρώτα και ρώτα μετά" (είναι εμφανές ότι επηρρεάζεται άμεσα από την ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου), δήλωσε ο πρεσβευτής στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην πιθανή εγκατάσταση μέρους της αντιβαλλιστικής αμερικανικής "ασπίδας" στην Ουκρανία με τον όρο να δοθεί οικονομική βοήθεια, όπως αναφέρουν το voice of Russia, και το Interfax.
 
Φυσικά όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στο defencenet.gr αυτό είναι αδιανόητο και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει όχι μόνο στην Ουκρανία με την σημερινή της μορφή αλλά ούτε και στην Δυτική Ουκρανία σε περίπτωση διάσπασης, αφού η κίνηση αυτή απειλεί άμεσα την Ρωσία.
 
Σημειώνουν με νόημα "η απόφαση της Άνω Βουλής για επέμβαση στο σύνολο της Ουκρανίας είναι σε πλήρη ισχύ και η πρόσκληση του νόμιμου ουκρανού Προέδρου Β.Γιανούκοβιτς από την 1η Μαρτίου νομιμοποιεί οποιαδήποτε κίνησή μας".
"Οι δηλώσεις πως είναι πιθανή η ανάπτυξη αμερικανικών αντιπυραυλικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι", είπε ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβροφ από τη Μαδρίτη, μετά την συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία-Μαργκάλο. 
"Δεν έχω ακούσει καμία δήλωση αυτού του είδους, αλλά αν είναι αλήθεια, τότε είναι ένα παράδειγμα του πώς, με την πλήρη συνενοχή των δυτικών εταίρων μας, οι νομοθέτες της Rada προσπαθούν να κατευθύνουν τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, επιχειρώντας να τις αποστραγγίσουν και να ψαρέψουν εκείνοι κάτι από τη λάσπη", δήλωσε ο Λαβρόφ.
"Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική. Και νομίζω ότι ούτε οι δυτικοί σύμμαχοί μας γνωρίζουν απολύτως τι είδους παιχνίδι παίζεται". 
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρέσβης στο Μινσκ, Μικάηλ Γιέζελ, ανακοίνωσε είναι υπό διαπραγμάτευση η ανάπτυξη αντιπυραυλικής αμερικανικής άμυνας στην Ουκρανία, σε αντάλλαγμα με την οικονομική βοήθεια.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.