Σημαντικά Νέα

Ομολογία Ομπάμα: Δεν ήμασταν σε θέση να εμπλακούμε στρατιωτικά στη Συρία- Οι ΗΠΑ έχουν τα όρια τους

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ;



O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να υπεραμυνθεί των επιλογών του στη Συρία, ομολόγησε την αδυναμία των ΗΠΑ να εμπλακούν ...
στρατιωτικά, τονίζοντας ότι "οι ΗΠΑ έχουν και αυτές τα όρια τους".
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS και αναφερόμενος στο ζήτημα υπογράμμισε πως «δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι ήμασταν σε θέση, με λίγα στοχευμένα πλήγματα, να εμποδίσουμε αυτά που παρακολουθούμε στη Συρία».
Συμπλήρωσε δε ότι «το θέμα δεν είναι ότι δεν άξιζε τον κόπο αλλά ότι μετά από μια δεκαετία πολέμου οι ΗΠΑ έχουν τα όριά τους», πρόσθεσε.
«Οι στρατιώτες μας που εναλλάσσονται, οι οικογένειές τους, το κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο και η ικανότητα να φτάσουμε σε μια βιώσιμη λύση χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτούμε ενδεχομένως για άλλη μια δεκαετία» ανέφερε ως βασικούς λόγους για την επιλογή της Ουάσινγκτον να μην προχωρήσει σε μια στρατιωτική επέμβαση.
«Και επιπλέον», συμπλήρωσε, «δεν είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα θα ήταν σημαντικά καλύτερο» εάν είχε γίνει η επέμβαση αυτή.
«Όταν βλέπουμε μια χώρα σαν τη Συρία, πώς διαμελίστηκε, την ανθρωπιστική κρίση της, φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι συμβατό με καμία λογική ερμηνεία του Ισλάμ, το να βλέπουμε τα παιδιά να λιμοκτονούν ή να σκοτώνονται, οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους...» κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.