Σημαντικά Νέα

ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ Βρυσοπούλες 8-9/03/2014



Στο όρος Όλυμπος θα πραγματοποιηθεί χειμερινή εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου 2014. 

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς και η διανυκτέρευση θα γίνει στο στρατιωτικό κέντρο χειμερινής εκπαίδευσης Κ.Ε.Ο.Α.Χ στις Βρυσοπούλες που θα μας φιλοξενήσει. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η μέρα
Αναχώρηση από το αρχαιολογικό μουσείο στις 08:00 με Ι.Χ αυτοκίνητα...  
 με κατεύθυνση την Πιερία. Πριν την Κατερίνη στρίβουμε για Πέτρα Πιερίας και από εκεί κατευθυνόμαστε προς το χωριό Ολυμπιάδα περιοχή Ελλασόνας.Μετά την Ολυμπιάδα ανεβαίνουμε για το Κ.Ε.Ο.Α.Χ όπου όταν φτάσουμε παρκάρουμε τα οχήματά μας.Εκεί η ομάδα που θα μείνει στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ τακτοποιείται σους κοιτώνες και οι ομάδες που θα κοιμηθούν στα καταφύγια θα ξεκινήσουν την ανάβαση για αυτά. Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 2,5 ώρες για το καταφύγιο ανάγκης και περίπου 4 για το καταφύγιο του Αγ. Αντωνίου. Η ομάδα που θα μείνει στο ΚΕΟΑΧ θα πραγματοποιήσει πορεία μικρής διάρκειας με αρχηγό την Ρούλα Νικολάου.

2η μέρα
Η ομάδα που θα προσεγγίσει την κορυφή Σκολιό με αρχηγό την Ρούλα Νικολάου θα ξεκινήσει από το ΚΕΟΑΧ και αφού περάσει τον αυχένα του Αγ. Αντωνίου θα συνεχίσει εως την κορυφή Σκολιό και από εκεί ως την κακόσκαλα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Οι σχοινοσυντροφιές που θα πάνε Μύτικα θα συνενοηθούν και θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των υπευθύνων επικεφαλής αυτών. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο σημείο. Επιστροφή το μεσημέρι για Θεσσαλονίκη.

Σημείωση: Η εξόρμηση δεν ενδύκνειται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού. Η διανυκτέρευση στο ΚΕΟΑΧ δεν εχει κόστος συμμετοχής και οι θάλαμοι έχουν πολύ καλό επίπεδο θέρμανσης. Στην λέσχη αξιωματικών λειτουργεί εστιατόριο που μπορεί κάποιος να φάει αν το επιθυμεί.
Η συμμετοχή σε δραστηριότητες στον χώρο του ΚΕΟΑΧ και εως το καταφύγιο ανάγκης είναι ασφαλής και δεν χρειάζεται ιδιέταιρα τεχνικά μέσα.

Για την διανυκτέρευση στα καταφύγια ανάγκης απαιτείται πλήρης χειμερινός εξοπλισμός διαμονής και διανυκτέρευσης (καλός υπνόσακκος, πουπουλένιο μπουφάν).

Η μετακίνηση στο αλπικό πεδίο με χιόνι χρειάζεται προσοχή και οι ορειβάτες φέρουν την ατομική ευθύνη συμμετοχής τους.

Εξοπλισμός:Αδιάβροχο/αντιανεμικό, γάντια , σκούφος, ζακέτα fleece, γκέτες, ισοθερμική μπλούζα, υδροδοχείο με νερό, φακός κεφαλής, αξίνα πάγου(πιολέ) ,ξηρή τροφή για την διαδρομή, τροφή για 2 ημέρες.

Η διαμονή στο ΚΕΟΑΧ και στα καταφύγια ανάγκης είναι δωρεάν.
Η μεταφορά θα γίνει με ίδια μέσα.

Αρχηγοί Κόντρας Παναγιώτης 6978395900
Ρούλα Νικολάου 6946279289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.