Σημαντικά Νέα

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ... ΟΧΙ Ο ΜΠΕΝΥ ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑ... Ο ΤΖΟΡΤΖ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ FBI...

Αμερικανική και ιταλική αστυνομία, με επικεφαλής το διευθυντή του FBI, Tζορτζ Βενιζέλος, έβαλαν τέλος στο «γάμο» δύο εγκληματικών οργανώσεων...  
Τέλος σε eνα νέο «γάμο» ανάμεσα σε δύο ονόματα συνώνυμα της Μαφίας, τη φαμίλιας Γκαμπίνο στη Νέα Υόρκη και της οργάνωσης Ντράνγκετα στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας, έβαλαν η ιταλική και η αμερικανική αστυνομία.
Έπειτα από δύο χρόνια στενής συνεργασίας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, από τα στενά του Μπρούκλιν έως την ιταλική χερσόνησο, οι Αρχές των δύο χωρών κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα τεράστιο δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών και όπλων. Η επιχείρηση είχε και μεσσηνιακή σφραγίδα, αφού εκ των επικεφαλής των διωκτικών αρχών ήταν ο Τζορτζ Βενιζέλος, διευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη.

Όμως, ένας εκ των συλληφθέντων, που κατηγορείται για παροχή βοήθειας στους μαφιόζους να ξεπλένουν χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, είναι ο Χρήστος Φασαράκης, με καταγωγή από τα Χανιά, υπάλληλος τράπεζας στο Μπρούκλιν.

Συνολικά έγιναν 24 συλλήψεις, ενώ δύο ακόμη μέλη των εγκληματικών οργανώσεων καταζητούνται, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής αστυνομίας Ραφαέλε Γκράσι. Δεκαεπτά από αυτούς κρατούνται στην Ιταλία και επτά στη Νέα Υόρκη. Χάρη στην υπερατλαντική επιχείρηση Νέα Γέφυρα, τόνισε από την πλευρά της η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λορέτα Λιντς, «οι προσπάθειες της Ντράνγκετα να αποκτήσει μια βάση εξόρμησης στη Νέα Υόρκη δέχθηκαν ένα μόνιμο πλήγμα».

Σύμφωνα με τους μυστικούς αστυνομικούς, οι οποίοι και πρωτοστάτησαν στη γιγαντιαία επιχείρηση, οι μαφιόζοι του Μπρούκλιν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ντράνγκετα επρόκειτο να περάσουν λαθραία από τη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας 500 κιλά κοκαΐνης. Το φορτίο, συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 7 δισ. δολάρια, ήταν καλά κρυμμένο μέσα σε κονσέρβες με ανανά και γάλα καρύδας, καθώς και σε κατεψυγμένα ψάρια. Ειδικότερα, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, τα μέλη της φαμίλιας των Γκαμπίνο σε συνεργασία με μέλη της Ντράνγκετα είχαν οργανώσει δύο δρόμους λαθρεμπορίου. Ο πρώτος, ο δρόμος της κοκαΐνης, ξεκινούσε από τη Νότια Αμερική και κατέληγε στην Ευρώπη. Ο δεύτερος, της ηρωίνης, ξεκινούσε από την Ιταλία με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.

Εγκέφαλος φέρεται ότι είναι ο 44χρονος Φράνκο Λουπόι, νυν κάτοικος Μπρούκλιν και πρώην Καλαβρίας. Ο πεθερός τού Λουπόι περιλαμβάνεται σε εκείνους που συνελήφθησαν στην Ιταλία και εκτιμάται πως είναι μέλος της οικογένειας Ουρσίνο, η οποία επίσης ανήκει στη Μαφία της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, μυστικός πράκτορας του FBI που είχε διεισδύσει στους Γκαμπίνο, όχι μόνο υπήρξε παρών στα σχέδια μεταφοράς ναρκωτικών στο Τζόια Τάουρο – γνωστό προπύργιο της Μαφίας -, αλλά «αγόρασε» περισσότερα από 1,3 κιλά ηρωίνης, προκειμένου να τα ρίξει στην αγορά των ΗΠΑ.

ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία, ωστόσο, το οποίο προέκυψε από τη διεθνή επιχείρηση της αστυνομίας, ήταν η λεγόμενη «νέα συμμαχία» ανάμεσα στην οικογένεια Γκαμπίνο – η οποία παραδοσιακά συνδεόταν με την Κόζα Νόστρα (σικελική Μαφία) – και την Ντράνγκετα (Μαφία της Καλαβρίας). «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα», σχολίασε ο Γκράσι, εκ των επικεφαλής της επιχείρησης Νέα Γέφυρα. Παλαιότερη αντίστοιχη επιχείρηση το 2008 – η Παλιά Γέφυρα – είχε επικεντρωθεί στις σχέσεις της Κόζα Νόστρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Παλέρμο. Όπως εξήγησε ωστόσο, μιλώντας στην «Γκάρντιαν», ο Γκράσι, «το κανάλι επικοινωνίας με τη φαμίλια της Νέας Υόρκης είναι μεν ακόμη ανοιχτό, όμως οι επαφές δε γίνονται πλέον με την Κόζα Νόστρα αλλά με την Ντράνγκετα». Ισχυρή και με «επεκτατικούς στόχους», η Μαφία της Καλαβρίας έχει δημιουργήσει σημαντική συμμαχία με την οικογένεια Γκαμπίνο, κυρίως επειδή η αμερικανική Μαφία έχει με τη σειρά της ισχυρούς δεσμούς με τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού.
Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.