Σημαντικά Νέα

«Ανεξάρτητες υποψηφιότητες ή κομματικοί συνδυασμοί με άλλη αμφίεση;»

Συμπολίτες της Βέροιας μου συνέβη προσφάτως ένα περιστατικό το οποίο θεωρώ πως πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας.

Ήμουν ανέκαθεν (και είμαι) υπέρ των ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων, όσο αφορά τον δήμο Βέροιας. Στήριξα μέσω ενός σχολίου, σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο, του τόνισα την ανάγκη ανεξαρτήτων και "ελεύθερων" φωνών στο δήμο Βέροιας και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Του άρεσε το σχόλιο μου...   
(έκανε "like" για αυτούς που ξέρουν από κοινωνικά μέσα δικτύωσης) και παράλληλα εγγράφηκα στην σελίδα του για να λαμβάνω τις δημοσιεύσεις του.

Παρατήρησα πως παρουσίαζε ένα - ένα τα μέλη του συνδυασμού του και διαπίστωσα πως αρχικά τουλάχιστον ήταν δικηγόροι και ιατροί. Σχολίασα λοιπόν πάλι, πως δεν γνωρίζω ατομικά - προσωπικά τους υποψηφίους του, αλλά περιμένω από έναν ανεξάρτητο υποψήφιο να μην ακολουθήσει την πεπατημένη (πολλοί ιατροί και δικηγόροι), διότι αυτό έκαναν και τα κόμματα και οι κομματικοί συνδυασμοί και ότι ενώ βρίθει η Ελληνική Βουλή από "δαύτους" (ιατρούς και νομικούς), πάραυτα δεν έχουμε ούτε καλό σύστημα υγείας, ούτε δικαιοσύνη και φυσικά αυτό κατά την άποψη μου δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό (αφού αυτό εν μέρει εξυπηρετεί τα επαγγέλματα τους).

Το αποτέλεσμα ήταν να διαγράψει το σχόλιο μου, χωρίς φυσικά να απαντήσει ή εν πάση περιπτώσει να καταθέσει την δική του άποψη και να με αποκλείσει από το να σχολιάζω τις δημοσιεύσεις του! Βλέπω δε επίσης τώρα να τοποθετεί στον συνδυασμό του και πρώην κομματικά στελέχη (που πολιτεύθηκαν με κομματικούς συνδυασμούς και απέκτησαν "καρέκλα") και παραξενεύτηκα – προβληματίστηκα αρκετά.

Σκέφθηκα, τι θέλει να κάνει αυτός ο άνθρωπος που πολιτεύεται ως ανεξάρτητος, αλλά ουσιαστικά έχει νοοτροπία ίδια ή και χειρότερη από κομματικούς υποψήφιους; Μήπως απλά λειτουργεί με το σκεπτικό ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή ως λύκος που ντύθηκε σαν πρόβατο για να προσεγγίσει το κοπάδι;

Τελικά μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο! Οι επίσημοι κομματικοί συνδυασμοί δεν θα έχουν καλή τύχη, τουλάχιστον την τύχη που είχαν παλιότερα, είναι ολοφάνερο αυτό και τους αξίζει να τιμωρηθούν, αλλά ας προσέξουμε ποιον ανεξάρτητο υποψήφιο θα ψηφίσουμε. Δηλαδή αν είναι διαλλακτικός, προσεγγίσιμος, συζητήσιμος, αν είναι πραγματικά δημοκράτης, αν είναι πραγματικά ανεξάρτητος, ποιος είναι ο συνδυασμός του και ποια τα μέλη του.

Γιώργος Τασκασαπλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.