Σημαντικά Νέα

Παραχώρηση σε κατ' επάγγελμα αγρότες των εκμεταλλεύσεων καστανόδασους

Κατά προτεραιότητα σε κατ’ επάγγελμα αγρότες που κατοικούν κοντά στα δάση με καστανιές θα παραχωρούνται καστανοτεμάχια προς εκμετάλλευση. Αυτό προβλέπει το υπό διαμόρφωση νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τα δασικά οικοσυστήματα.... 


 Ο δικαιούχος προχωρά στην περιποίηση των καστανοδένδρων, σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7, που τροποποιεί το αρθρ. 66 του ν. 998/79, όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση του από το άρθρο 16 του ν. 1734/1987 μπορεί να παραχωρηθεί αντί τιμήματος χρήσης, το δικαίωμα της δενδροκομικής εκμετάλλευσης καστανιών σε μόνιμους κατοίκους του οικείου ΟΤΑ, κατά προτεραιότητα δε, σε κατ’ επάγγελμα γεωργούς ή κτηνοτρόφους.


Ο δικαιούχος προβαίνει σε περιποίηση των καστανοδένδρων, σε εμβολιασμούς αυτών, σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης, σε συμπληρωματικές φυτεύσεις καστανοδένδρων και σε άλλα δασοκομικά ή διαχειριστικά μέτρα, σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης κατόπιν μελέτης συνταγμένης από δασολόγο.
Στο κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση και δεν ξαναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές, η επίμαχη διάταξη ανέφερε τα εξής:

Άρθρο 7
Δενδροκομική εκμετάλλευση καστανοτεμαχίων 1. Οι παρ.1 και 2 του άρθρου 66 του ν. 998/1979, όπως ισχύει, αντικαθίστανται ως ακολούθως:
«1. Επί καστανοτεμαχίων που βρίσκονται μέσα σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις ή σε δημοτικές ή διακατεχόμενες δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, εξαιρουμένων των κατηγοριών β της παρ. 1 του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, και στα οποία φύονται περισσότερα των 5 κατά στρέμμα εξημερωμένων ή μη καστανοδένδρων, μπορεί να παραχωρηθεί αντί τιμήματος χρήσης το δικαίωμα της δενδροκομικής εκμετάλλευσης αυτών σε μόνιμους κατοίκους του οικείου ΟΤΑ, κατά προτεραιότητα δε, σε κατ’ επάγγελμα γεωργούς ή κτηνοτρόφους.
2. Ο δικαιούχος προβαίνει σε περιποίηση των καστανοδένδρων, σε εμβολιασμούς αυτών, σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης, σε συμπληρωματικές φυτεύσεις καστανοδένδρων και σε άλλα δασοκομικά ή διαχειριστικά μέτρα, σύμφωνα με τους όρους της παραχώρησης κατόπιν μελέτης συνταγμένης από δασολόγο. Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων αυτών κηρύσσεται έκπτωτος και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο αναγόμενο σε 3.000 ευρώ ανά στρέμμα».
2. Οι παρ. 3 και 4 του άρθρου 66 του Ν. 998/1979 καταργούνται.

 agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.