Σημαντικά Νέα

Την Πέμπτη συνάντηση Στουρνάρα με τους αγρότες

Το σύνολο των αιτημάτων τους από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι τη ρύθμιση των χρεών, αναμένεται να θέσει αντιπροσωπεία των αγροτών την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου κατά τη συνάντηση τους με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Την ίδια στιγμή, ασαφειες στο φορολογικό νομοσχέδιο παρατηρεί ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς των αγροτών.... 

Για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι οι αγρότες έχουν τα δίκια τους και ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα του κόστους παραγωγής, του κόστους ενέργειας, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα.
Σήμερα, αντιπροσωπεία αγροτών συναντάται με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου να συζητήσει εκ νέου το θέμα που αφορά στην απασχόληση αλλοδαπών στα χωράφια τους.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προετοιμάζονται για το νέο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι με σημείο εκκίνησης το μπλόκο και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά.
Με καταλήψεις και επαφές στην Αθήνα, η δεύτερη βδομάδα κινητοποιήσεων
Την ώρα που νέα μπλόκα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, αντιπροσωπείες των αγροτών κατεβαίνουν στην Αθήνα ώστε να συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν, οι Θεσσαλοί συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων, από τους οποίους απέσπασαν μόνο μηνύματα συμπαράστασης.
Οι αγρότες στη Βουλή τη Δευτέρα
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των αγωνιζόμενων αγροτών είχε κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Θοδωρή Δρίτσα (Α’ Πειραιά), Χαρά Καφαντάρη (Β’ Αθήνας) και Τζένη Βαμβακά (Β’ Πειραιά).Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακούσαν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από το γενικό γραμματέα Δ. Κουτσούμπα, τον εκπρόσωπο της ΚΟ Θ. Παφίλη και τη βουλευτή και υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Διαμάντω Μανωλάκου.
Σύσκεψη το Σάββατο στη Νίκαια
Σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Νίκαιας στη Λάρισα αποφασίστηκε κάθε μπλόκο να προχωρήσει σε τοπικές κινητοποιήσεις σε εφορίες και τράπεζες, να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Οικονομικών και με εκπροσώπους κομμάτων και να διοργανωθεί αγωνιστικός εορτασμός της επετείου του Κιλελέρ.Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, στις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν και καλούν σε νέο συλλαλητήριο στο χώρο του Μπλόκου της Νίκαιας.


Στο μεταξύ, την Κυριακή 9 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών στο Μπλόκο της Νίκαιας και συμβολικός αποκλεισμός και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο»« στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.
Επίσης ζητούν να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.


Η ανακοίνωση μετά το τέλος του συλλαλητηρίου ανέφερε τα εξής:

«Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας στο σκληρό αγώνα που δίνουμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο: Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα, την εργατιά στην ανεργία, τους αυτοπασχολούμενους στο λουκέτο, τους νέους στην απόγνωση, τους απόμαχους της δουλειάς στην πείνα, το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η λαϊκή συμμαχία, η αγωνιστική συμπαράταξη θα δώσει δύναμη και φτερά στον αγώνα μας.
Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να μην ξεκληριστούμε. Μεγαλοαγρότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πολυεθνικές εταιρείες θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, ν' αρπάξουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Να μας βγάλουν από τη μέση, για να περάσει, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους η γη και η αγροτική παραγωγή της χώρας μας.
Το βασικό όργανο που χρησιμοποιούν για να πετύχουν ο σκοπό τους είναι η ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτή, σαν δρεπάνι, μας θερίζει. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε. Όσο θα υπάρχει η ΚΑΠ, θα μας ξεκληρίζει. Κανενός είδους διαχείρισή της, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν θα αλλάξει αυτό το χαρακτήρα της ΚΑΠ.
Ταυτόχρονα, παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ, που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, για να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στη μικρομεσαία αγροτιά, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία της χώρας μας.
Δυναμώνουμε το αγωνιστικό μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών, που συμμαχούν και συμπαρατάσσονται μαζί μας. Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν».

Στο πλευρό των αγροτών στα μπλόκα και οι κτηνοτρόφοι
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αγροτικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα αγροτικά μπλόκα, λέει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚ, τονίζοντας ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης θα γίνει η ταφόπλακα της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων.
Η ΠΕΚ ζητά να παγώσουν οι φορολογικές ρυθμίσεις με το άνοιγμα των βιβλίων για φέτος και όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα δίκαιο και ισότιμο τρόπο φορολόγησης των αγροτών. Ζητά επίσης να παγώσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για την κτηνοτροφία. Όπως αναφέρεται, ενισχύουν τα μπλοκ των αγροτών και προγραμματίζουμε άμεσα κτηνοτροφικές διαμαρτυρίες την Τετάρτη 12/2 στον Ισθμό της Κορίνθου και την Πέμπτη 13/2 στις 11.00 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Συνεχίζουν οι Σερραίοι
Στις «επάλξεις» για τη συνέχιση του αγώνα τους παραμένουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησαν πεντάωρη κατάληψη του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της οποίας είχε προηγηθεί συμβολική κατάληψη και στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς). Κρατώντας μαύρες σημαίες, οι αγρότες, παρουσία και βουλευτών της αντιπολίτευσης, ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη να έρθει σε επαφή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη προκειμένου να ζητήσουν ένα ραντεβού μαζί του.Η επικοινωνία, ωστόσο, με τον υπουργό δεν κατέστη εφικτή και οι αγρότες αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους
«Οι Σερραίοι αγρότες αποφάσισαν, από κοινού, να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ με αγροτικά αυτοκίνητα πρόκειται να αποκλείσουν την πρώην Αγροτική Τράπεζα Σερρών, νυν Πειραιώς», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, κ. Γ. Τουρτούρας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για απόφαση στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των παραγωγών, από την περασμένη Παρασκευή, περί κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.
Σήμερα, οι αγρότες του νομού αναμένεται να περάσουν σε μια ακόμη ενέργεια κλιμάκωσης των αντιδράσεών τους, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη και στο κτήριο της Α’ ΔΟΥ Σερρών. Όπως λένε, πρόθεσή τους δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο και γι' αυτό κατεβάζουν ορισμένα μόνο τρακτέρ, συμβολικά.
Πέλλα-Ημαθία
Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία της Σκύδρας, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών αποφάσισαν για σήμερα το πρωί οι αγρότες. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις αντίστοιχες ΔΟΥ, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, την Παρασκεύη θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στη Νομαρχία.
Οι αγρότες την Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έδεσσας. Μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στους κόμβους Μελισσίου και Γυψοχωρίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο Μαυροβουνίου της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Αριδαίας και στη διασταύρωση Πλευρώματος της ΕΟ Σκύδρας - Νάουσας. Αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί στον Κοπανό Νάουσας, στην Κουλούρα Ημαθίας και στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας. Συγκεντρωμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στην είσοδο της Αριδαίας της Πέλλας.
Αιτωλοαρκανανία
Σε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Αγρινίου προχώρησαν σήμερα την Τρίτη το πρωί οι αγρότες του μπλόκου της Ερμίτσας, μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Με επιτυχία έγινε η συγκέντρωση αγροτών στο μπλόκο στη γέφυρα της Ερμίτσας επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου - Αντιρρίου την Κυριακή. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣ) και το προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στη γέφυρα της Ερμίτσας για λίγες ώρες.
Φθιώτιδα
Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου, στη Μακρακώμη. Επίσης στη θέση Δρούγος Δομοκού και στον κόμβο της Ανθήλης.Τη Δευτέρα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια της Αγ. Τριάδας Φθιώτιδας.Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης.
Βοιωτία
Αγρότες της περιοχής έχουν ήδη παρατάξει τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού Βοιωτίας, ενώ σταδιακά ενισχύονται.Χθες, διαδήλωσαν μαζί με άλλους πολίτες της περιοχής στα διόδια Τραγάνας που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών.
Πιερία
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, συγκρότησαν δυο νέα μπλόκα, το ένα στην είσοδο της Κατερίνης και το άλλο στην διασταύρωση του Βαρικού.Οι καπνικοί συνεταιρισμοί της Πιερίας με σημερινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν απογοητευμένοι από τις διευκρινιστικές δηλώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και καλούν τα μέλη τους να ενισχύσουν τα μπλόκα του νομού.
Θεσσαλονίκη
Αύριο, Πέμπτη 13 Φλεβάρη  σέρνονται στα δικαστήρια αγρότες από την Ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ στις 25 Φλεβάρη το ίδιο γίνεται και με αγρότες από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2010

Ρύζι μοιράζουν, αυτήν την ώρα, στα διόδια Νέων Μαλγάρων, οι αγρότες της περιοχής που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση των αγροτών, για να καταδείξουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους αναγκάζουν, ουσιαστικά -όπως υποστηρίζουν- να χαρίζουν τα προϊόντα τους. Στα «Πράσινα Φανάρια» θα συγκεντρωθούν στις 12:00 οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παρατάξει εδώ και μέρες τα τρακτέρ τους σε πλατείες περιοχών έξω από την πόλη.Στο σημείο αναμένονται περί τα 130 τρακτέρ από τις περιοχές της Επανομής, της Γαλάτιστας, της της Χαλκιδικής, της Θέρμης, της Ραιδεστού και του Τριλόφου.
Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έστησαν μπλόκο στην ΕΟ Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, με συλλαλητήριο τρακτέρ την Κυριακή μεσημέρι. Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, στον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά πραγματοποίησαν αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης.
Καβάλα
Εν τω μεταξύ, αύριο, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προχωρήσουν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από τις 13:00.
Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, έχουν προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας αγρότες της περιοχής.
Με συγκέντρωση και πορεία αγρότες της Καβάλας εξέφρασαν σήμερα τη διαμαρτυρία τους για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την περιοχή Τεναγών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σερρών, Δράμας, Νέστου. Οι αγρότες σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για τις αρνητικές συνέπειες που θα φέρει η κατασκευή και διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου.
Έβρος
Την απρόκλητη επίθεση των ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης δέχτηκαν την Παρασκευή αγρότες του μπλόκου από τις Φέρρες και τα γύρω χωριά που κατέφθασαν στην πόλη. Στην προσπάθειά τους να κάνουν πορεία με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους δέχτηκαν την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων και απειλώντας με συλλήψεις, τους απώθησαν προσωρινά. Οι αγρότες ωστόσο με τα τους μηχανήματα κατάφεραν και έσπασαν τον φραγμό της αστυνομίας η οποία ωστόσο τους απώθησε εκ νέου χρησιμοποιώντας βία και αυταρχισμό. Μάλιστα παρολίγον να σημειωθεί και σοβαρός τραυματισμός αγρότη τον οποίο αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν κάτω από τις ρόδες κλούβας ΜΑΤ.
Δημιουργήθηκε το μπλόκο Βορείου Έβρου με τρακτέρ από Βάλτο, Νεοχώρι και Πύθιο. Την Τρίτη 11 Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 11π.μ. μπροστά στην εφορία Ορεστιάδας.
Μεσσηνία
Έχουν ήδη στηθεί και καθημερινά ενισχύονται σε 4 σημεία του νομού τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Στο Σουληνάρι Δήμου Πύλου, στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στο Πεταλίδι.Στη Μεσσηνία το πρωί της Τρίτης, αγρότες κινήθηκαν και απέκλεισαν για αρκετή ώρα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς -πρώην Αγροτική- στους Γαργαλιάνους, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια.
Αργολίδα
Συγκέντρωση στα δικαστήρια του Άργους πραγματοποίησαν αυτή τη Δευτέρα το πρωί οι αγρότες επειδή σέρνονται στα δικαστήρια δέκα αγρότες κατηγορούμενοι επειδή το 2010 συμμετείχαν σε συγκέντρωση. Για να διαμαρτυρηθούν συμβολικά για το θέμα των κόκκινων δανείων, οι αγρότες έχτισαν την είσοδο της πρώην ΑΤΕ με πορτοκάλαια Οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν και στο μπλόκο στο Ανύφι, δηλώνουν ότι τα αγροτοδικεία δε θα κάμψουν τον αγώνα τους.Το Σάββατο 15 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του μπλόκου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.
Αχαϊας
Οι αγρότες του νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στα διόδια του Ρίου. Δεν έχουν πρόθεση να κόψουν την κυκλοφορία, αλλά να ανοίξουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να πληρώνουν διόδια.Παράλληλα, παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα στο Αίγιο και στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης της Κάτω Αχαϊας, αλλά και στον κόμβο Κουρλαμπά στην «111», ενώ οργανώνουν δυναμική κινητοποίηση, με είσοδο των τρακτέρ στην πόλη της Πάτρας.
Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, απέκλεισαν χθες βράδυ αγρότες από την δυτική Αχαΐα.


Ηλεία
Στη δημιουργία ενός νέου μπλόκου, στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών, προχώρησαν την Τρίτη οι αγρότες της Ηλείας.Νωρίτερα η κεντρική πλατεία του Πύργου γέμισε από τα αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ των αγροτών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.Εν των μεταξύ, το μπλόκο στον κόμβο της Μαραθιάς, ενισχύεται.
Αρκαδία
Στην Τρίπολη έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, στο δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Το μπλόκο ενισχύθηκε και από αγρότες από το νομό της Λακωνίας.Συλλαλητήριο των αγροτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 12 Φλεβάρη, στις 3 το μεσημέρι, στο μπλόκο στα Βούρβουρα.
Λακωνία
Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, οι αγρότες από το μπλόκο του Βασιλοπόταμου στη Σκάλα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πήγαν στη Σπάρτη, όπου πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό και επέδωσαν ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα, η οποία με δηλώσεις της, εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα και τα αιτήματα των Λακώνων αγροτών.
Ζάκυνθος
Ο αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στο Σαρακηνάδο (στο ύψος του Νίνος).
Λέσβος
Μαζικό και μαχητικό το παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα Τρίτη 11 Φλεβάρη, οι αγροτικοί σύλλογοι του νησιού. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου και κατατέθηκε το ψήφισμα.Στη συνέλευση που ακολούθησε, οι αγρότες του νησιού αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. 
Λήμνος
Πορεία καλείται από τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού την Παρασκεύη 14 Φερουαρίου σε προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και εκκίνηση στις 11 π.μ. για Μύρινα.
Ηράκλειο
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο διοργανώνουν οι αγροτικές οργανώσεις της Κρήτης την επόμενη εβδομάδα, όπως αποφάσισαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι τους στην αίθουσα της Ένωσης Ηρακλείου. Παράλληλα, οι αγροτικές οργανώσεις περιμένουν τις απαντήσεις που θα πάρουν από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί πιθανόν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια κίνηση «Πρωτοβουλία Αγροτών» και ανάλογα θα κινηθούν.
Στη  σύσκεψη στο Ηράκλειο οι εκπρόσωποι της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑ.ΣΥ.) πρότειναν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με μπλόκα και να μη «σπάσει» το κοινό «μέτωπο» των αγροτών της Κρήτης με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ Γιώργο Τζωρτζάκη οι αγρότες δεν υποχωρούν από τις τρεις «κόκκινες γραμμές» που από την αρχή έχουν θέσει και είναι: Να αρθεί το μέτρο της φορολόγησης κατά 13% όλων των αγροτικών εισοδημάτων, να υπάρξει αφορολόγητο ύψους 10.000 ευρώ και να αποσυρθεί η επιβολή του τέλος επιτηδεύματος.
Χανιά
Εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής πραγματοποίησαν συλλαλητήριο την  Κυριακή το μεσημέρι στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.