Σημαντικά Νέα

Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - 'Ορος Πίνοβο-Κορυφή Βίσογκραντ 2.150μ

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Πινόβου το Βίσογκραντ που το ύψος του είναι 2.150 μέτρα.Η ανάβαση....    θα ξεκινήσει απο το χωριό Αετοχώρι.
Το κλασικό μονοπάτι για την κορυφή ξεκινάει από την πλατεία του χωριού Αετοχώρι όπου υπάρχει και πινακίδα στον πλάτανο που δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Μόλις βγούμε έξω απ το χωριό στην πρώτη δεξιά στροφή του δρόμου στρίβουμε δεξιά σε εγκαταλελειμμένο χωματόδρομο που μας ανεβάζει σε παλιά μπάρα του στρατού.
Συνεχίζουμε στον χωματόδρομο και αφού περάσουμε μικρό ρέμα αφήνουμε τον δρόμο και ακολουθούμε το μονοπάτι στην πλαγιά με βόρεια κατεύθυνση ακολουθώντας την πολύ καλή σηματοδότηση. Απ εδώ και για δύο ώρες το μονοπάτι ελίσσεται σε πυκνό δάσος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αφού προσπεράσει έναν ακόμα χωματόδρομο, και ανέβουμε μικρή απότομη σάρα το μονοπάτι μας οδηγεί έξω από το δάσος σε ανοικτή πλαγιά με πολλά μικρά ρέματα.
Αυτή είναι η κοιλάδα των βράχων.Μετά απο 20 λεπτά φτάνουμε στην πηγή.Εδω θα γίνει και η πρώτη μεγάλη στάση της ομάδας.Απο εκεί και ανάλογα την ομάδα και τις συνθήκες που θα επικρατούν θα πραγματοποιήσουμε την ανάβαση στην κορυφή.
Ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι χειμερινός.Πιολέτ και κραμπόν απαραίτητα για την κορυφή.H ώρα θα ανακοινωθεί την τετάρτη το βράδυ
Τηλ για Πληροφορίες:
Χάρης Νικολαΐδης:6942 609 794
Πέτρος Μπίνος:6944 390 522
Αλέξανδρος Μυλωνάς:6945 425 524

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.