Σημαντικά Νέα

Καταγγελίες για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ

Picture 0 for Καταγγελίες για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη ΜυρτώΟμογενειακή εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα 110.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν για τη 16χρονη παραμένουν δεσμευμένα. Τι απαντούν ο δικηγόρος της οικογένειας και της Ομοσπονδίας Ν.Αγγλίας
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το ποσό ύψους άνω των 110.000 δολαρίων που συγκεντρώθηκε για τη 16χρονη Μυρτώ...  
 Δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «PROINI.us» αναφέρει πως τα χρήματα για τα ιατρικά έξοδα της θεραπείας της μικρής Μυρτούς κρατώνται από την Ομοσπονδία Βοστώνης σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και δεν παραχωρούνται στην οικογένεια.
Σύμφωνα με καταγγελία στην εφημερίδα, η Ομοσπονδία με διάφορες προφάσεις, θέλει να διαχειριστεί τα χρήματα, όπως αυτή κρίνει. H Ομογένεια από την πλευρά της αρχίζει να αγανακτεί, επειδή έδωσε τα χρήματα για την Μυρτώ και δεν έβαλε «τοποτηρητή».
Η Ομοσπονδία, γράφει η εφημερίδα - παρά τα αιτήματα της μητέρας της Μυρτούς- αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό, δηλαδή, πόσα χρήματα ακριβώς συγκέντρωσε και από ποιους, όπως έχει υποχρέωση να πράξει ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον νόμο.
Τι απαντούν ο δικηγόρος της οικογένειας και της Ομοσπονδίας Ν.Αγγλίας
Σε επικοινωνία που είχε η εφημεριδα το Έθνος με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο κ. Εμέτ Φινός δεν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, διευκρινίζοντας τα εξής: «Δεν ξέρω αν υπήρχε κακή διαχείριση των χρημάτων. Η διαδικασία της ενημέρωσής μας σχετικά με την καταγραφή όσων έχουν κάνει προχωρά πολύ αργά. Η 'Proini' δεν επικοινώνησε μαζί μου. Εγώ επικοινώνησα μαζί τους και τους ζήτησα να μην δημοσιεύσουν το άρθρο.

Η κύρια αντίρρηση της μητέρας είναι πως είχαν μια μάλλον πατερναλιστική προσέγγιση στη δημιουργία του ταμείου. Το δημιούργησαν με έναν τρόπο που περιορίζει τον τρόπο δαπάνης των χρημάτων. Είναι μόνο για ιατρικούς σκοπούς και η Μυρτώ πρόκειται πιθανώς να χρειαστεί μια αναπηρική καρέκλα, έναν ανελκυστήρα, επομένως δεν είναι σαφές εάν τα χρήματα θα μπορέσουν να δαπανηθούν γι' αυτό το είδος των αντικειμένων. Αν είχε ιδρύσει η ίδια η μητέρα το ταμείο, όλα αυτά θα ήταν πιο σαφή.

Η Ομοσπονδία δεν έχει καλή επικοινωνία με τη μητέρα. Δεν καταλαβαίνουν τι έχει περάσει. Δεν καταλαβαίνουν πως είναι δύσκολο γι' αυτήν να εμπιστευτεί τους ανθρώπους μετά από όλη αυτή την περιπέτεια».

Ο κ. Φινός προσθέτει πάντως ότι «ο κατάλογος των δωρητών απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ταμείο δεν πολιτικοποιείται, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δωρίσει χρήματα για πολιτικούς σκοπούς. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα».

Από την πλευρά του και ο Δημήτρης Ιωαννίδης, δικηγόρος Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας, σημειώνει προς το Εθνος τα εξής: «Ανά πάσα στιγμή τα χρήματα είναι διαθέσιμα για τις ανάγκες νοσηλείας ή θεραπείας της Μυρτούς με την υποβολή ενός απλού έγγραφου αιτήματος από την πλευρά της μητέρας της, Μαίρης Κοτρώτσου. Τα χρήματα μπορεί να διατεθούν για οποιαδήποτε ανάγκη της 16χρονης (π.χ. αγορά αναπηρικού αμαξιδίου). Σε κάθε περίπτωση, στο ΔΣ της 8ης Ιανουαρίου στο οποίο μπορεί να παραστεί αυτοπροσώπως ή δια του εκπροσώπου της η κ. Κοτρώτσου, θα γίνει ο απολογισμός του εράνου και θα απαντηθούν οι όποιες απορίες».

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.