Σημαντικά Νέα

"Αστακός" τα δικαστήρια - Δικάζονται οι αντιεξουσιαστές για τα επεισόδια



"Αστακός" θα είναι την ερχόμενη Τρίτη το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρούν το κτίριο καθώς εκδικάζεται στο ...Μικτό Ορκωτό δικαστήριο η υπόθεση των τεσσάρων φοιτητών που εμπλέκονται στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο διαδήλωσης αντιεξουσιαστών για την αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ τον Φεβρουάριο του 2011. ..  


Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν τρεις κοπέλες και ένας νεαρός με βαρύ κατηγορητήριο. Πιο συγκεκριμένα οι τέσσερις κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού κατά συρροή και άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης. Οι νεαροί αρνούνται τις κατηγορίες ενώ υποστηρίζουν ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση αλλά όχι στα επεισόδια 

Το χρονικό

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα μια ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση που βρισκόταν σε εξέλιξη στα Λιοντάρια με σκοπό την επανακατάληψη του κτιρίου του ΠΙΚΠΑ. Οι νεαροί είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, κουκούλες, κασκόλ και μαντήλια. Στη συμβολή των οδών Μεραμβέλλου και Αριάδνης συνεπλάκησαν με αστυνομικούς εκτοξεύοντας πέτρες και κρατώντας κοντάρια. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ κινδύνευσαν και άλλοι αστυνομικοί και προκλήθηκαν φθορές σε σταθευμένο ΙΧ. Στη συνέχεια αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των νεαρών.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.