Σημαντικά Νέα

Ανοίγει «δειλά» η ψαλίδα στη διαφορά

Oριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ χωρίς μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό και τον συσχετισμό δυνάμεων καταγράφει το «τηλεφωνικό γκάλοπ» ης Metron Analysis που διενεργήθηκε την περίοδο 20-22 Ιανουαρίου του 2014.
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται κατά 0,8 μονάδες της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,5% ... 
έναντι 19,7%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 1,2 μονάδες με ποσοστό 30,4% από 29,2% της ΝΔ.
Συγκριτικά με το προηγούμενο βαρόμετρο της Metron Analysis τον Νοέμβριο του 2013 η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ έχει διευρυνθεί κατά 0,4 μονάδες, καθώς συγκέντρωνε το 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ.


Το σκηνικό, πάντως, παραμένει ρευστό, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να κινείται σε υψηλά επίπεδα και να ανέρχεται στο 32,7%. Προβάδισμα αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2013. Το 52% των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι πρώτο στις επερχόμενες εκλογές έναντι 33% που δίνει τη νίκη στη ΝΔ, όταν στη μέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου η ΝΔ προηγούνταν κατά τέσσερις μονάδες, με ποσοστό 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σταθερά ψηλά η Χ.Α.Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, που στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 6,9% και ποσοστό 10,3% στην εκτίμηση ψήφου και τέταρτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 4,3% και 6,4% αντίστοιχα.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου το 3,4% και στην εκτίμηση το 5% και ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Η ΔΗΜΑΡ κινείται στο όριο της εισόδου στη Βουλή, καθώς στην πρόθεση ψήφου δεν πιάνει τον πήχη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με ποσοστό 2,5%, ενώ αντίθετα στην εκτίμηση ψήφου βρίσκεται μόλις πάνω από το όριο, με ποσοστό 3,7%.
Ηχηρό καμπανάκι για την κυβέρνηση αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με την αξιολόγηση του έργου της σε νευραλγικούς τομείς της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που κυμαίνεται από 29% μέχρι και 72% ανάλογα με το πεδίο αναφοράς βλέπει επιδείνωση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.