Σημαντικά Νέα

Βελτιώσεις στα βιβλία εσόδων - εξόδων προανήγγειλε ο Τσαυτάρης


Νέα απλοποίηση στο σύστημα με τα βιβλία εσόδων-εξόδων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, τονίζοντας ότι η σχετική ρύθμιση αποτελεί μία τομή και είναι προς το συμφέρον των παραγωγών. «Το ζητούσε όλος ο κόσμος και θα λύσει πολλά προβλήματα με τα πλαστά τιμολόγια, με τις ελληνοποιήσεις κ.λπ....

Είναι ένα νέο μέτρο. Πολλοί αγρότες τηρούσαν βιβλία εσόδων–εξόδων και θέλουν να τηρούν βιβλία εσόδων–εξόδων. Έγιναν και γίνονται πολλές συσκέψεις. Ακόμα και απόψε πήγαν οι ομάδες των αγροτών, έκαναν χαρτιά τα συλλογικά τους όργανα, θα ξαναγίνουν και άλλα, για να το βελτιώσουμε όσο μπορούμε και να το απλουστεύσουμε», τόνισε από το βήμα της Βουλής την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του ΥπΑΑΤ, δηλώσεις που επανέλαβε και το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Μάλιστα, ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των αγροτών είπε ότι δεν λύνονται τα θέματα με κλειστούς δρόμους, ούτε πληρώνονται οι αγρότες νωρίτερα.
Αναφορικά με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών ο κ. Τσαυτάρης είπε πως πρόκειται για το 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων που πέρασαν από την παλιά ΑΤΕ στο Δημόσιο. Τα δάνεια αυτά δεν χαρίζονται είπε χαρακτηριστικά απλά θα γίνει μία ρύθμιση για την τακτοποίηση τους: «Έχω εξηγήσει πολλά πράγματα και εις ό,τι αφορά τη ρύθμιση και γιατί καθυστέρησε και γιατί έγινε με τον τρόπο που έγινε και γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Καταρχάς, μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι χαρίζουμε αυτά στις τράπεζες. Δεν έχει να κάνει τίποτα με τις τράπεζες. Αυτό που κάνουμε είναι μόνο με τον εκκαθαριστή που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Πώς χαρίζουμε τα χωράφια στις τράπεζες με αυτήν τη ρύθμιση, όταν τους βοηθούμε να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα; Δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε τα δάνεια, σας το είπα και την άλλη φορά. Αν ένα δάνειο χαριστεί θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κεκαλυμμένη επιδότηση. Μπορούμε, όμως, με αυτό που κάναμε και γι’ αυτό περιμέναμε αυτήν την εξήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση… Τα είπαμε, αλλά τα έχουν επαναλάβει άλλες είκοσι φορές, παρά το ότι τα έχουμε πει.
Γι’ αυτό το λόγο γίνεται. Δεν μπορεί να γίνει πέραν των φυσικών προσώπων και πέραν μόνο όλων αυτών των επιπρόσθετων που μπήκαν. Απλά, περικόπτουμε τις έξτρα υπερφορολογήσεις, τους ανατοκισμούς, όλα αυτά τα χρήματα».
Σχετικά με το θέμα της διάρκειας ζωής στο γάλα ο κ. Τσαυτάρης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν νοείται φρέσκο πέραν των πέντε ημερών και αυτό λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας και γενικότερα των χωρών του Νότου.
Τέλος ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε και στο θέμα των διατάξεων που αφορούν στα ζώα συντροφιάς επισημαίνοντας την υποχρεωτικότητα της σήμανσης τους με ειδικό τσιπ.
  • .agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.