Σημαντικά Νέα

Τα ακριτικά χωριά θύματα της μνημονιακής χούντας

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι κάτοικοι του ακριτικού Γαρεφίου Αλμωπίας, λόγω της πολύμηνης μη λειτουργίας του παιδικού σταθμού. 

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω χωριό, το οποίο πήρε το όνομά του προς τιμήν του Μακεδονομάχου Οπλαρχηγού Κωνσταντίνου Γαρέφη, που έδρασε ...  
στην περιοχή εναντίον των βουλγαροκομιτατζήδων με σημαντική βοήθεια των γηγενών κατοίκων την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνος και καθαγίασε με τη θυσία του τα ιερά αυτά χώματα, έχει πάψει να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός από τον περασμένο Μάιο, πριν καν ολοκληρωθεί το σχολικό έτος που εκτείνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παρά την εξαγγελία του Δημάρχου Αλμωπίας για την επαναλειτουργία του σχολείου τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη 5μηνων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με τα οποία θα καλυπτόταν και η θέση της βρεφονηπιοκόμου, η υπόθεση πάγωσε με συνέπεια 15 Ελληνόπουλα να έχουν μείνει χωρίς σχολική στέγη, ενώ ορισμένοι γονείς αναγκάζονται να τα πηγαίνουν στο γειτονικό χωριό της Σωσσάνδρας.

Έτσι, ενώ διανύουμε ήδη τα μέσα Ιανουαρίου και το σημαντικό αυτό πρόβλημα για την τοπική κοινωνία παραμένει άλυτο, η δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση έχουν ρίξει το βάρος στην στελέχωση των ψηφοδελτίων εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, προκαλώντας την μήνη των κατοίκων, αγνοώντας τους επιδεικτικά.

Μόνη λύση η Εθνική Αντίσταση στα σχέδια της μνημονιακής χούντας.

Αλέξανδρος Βαρελάς – Τ.Ο. Πέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.