Σημαντικά Νέα

Γιάννης Σηφάκης προς Ανδρέα Κόγιο: Η Καλή χρονιά, ας σου φέρει λίγο παραπάνω φώτιση!!


Κε Κόγιο, το ύφος 
της απάντησης σου στην νηφάλια και με επιχειρήματα πολιτική θέση μου για αυτοδιαχείριση του ΧΥΤΑ σε χαρακτηρίζει... Δεν συζητώ φυσικά για πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να είναι κύριο χαρακτηριστικό κάθε συνετού δημοκρατικού πολίτη που επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας.
Πριν σχολιάσω επιγραμματικά τα αήθη που απρόκλητα ...   
αναφέρεις για το πρόσωπο μου σχολιάζω τα θέματα όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Αλμωπίας.

Πρώτον, έχεις μείνει χρονικά τουλάχιστον ένα μήνα πίσω. Η καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο της διαχείρισης του ΧΥΤΑ από τον Σύνδεσμο καθαριότητας έγινε πριν ένα περίπου μήνα. Ο εργολάβος έχει ήδη απομακρυνθεί. Η καταγγελία έγινε με νομικά επιχειρήματα προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Συνέχισε μόνος σου εσύ στην Αλμωπία να υπερασπίζεσαι ότι ο εργολάβος που έχει τεράστιες ευθύνες για την αυθαίρετη διακοπή εργασιών διαχείρισης του ΧΥΤΑ από τον Απρίλιο έπρεπε να εξακολουθεί να παραμένει. Ο Δήμος μετά από ολιγωρία πολλών μηνών τελικά έπραξε προς το συμφέρον των δημοτών του, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Ο υπολειπόμενος χρόνος ζωής του κυττάρου σύμφωνα με τον Σύνδεσμο είναι περί τα δύο χρόνια. Και φυσικά η διαχείριση μετά θα συνεχιστεί στο δεύτερο κύτταρο. Άρα η διαχείριση του ΧΥΤΑ δεν βρίσκεται καθόλου στο τέλος της.
Όσον αφορά τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις προς το πρόσωπο μου μόνο επιγραμματικά σχολιάζω (αν και κανονικά δεν αξίζουν σχολιασμό):
1. Ναι, είμαι «επισκέπτης» 30 ετών στην Αλμωπία με τα παιδιά μου που γεννήθηκαν σε αυτό τον ευλογημένο από την φύση και τους ανθρώπους του τόπο, η επαγγελματική μου δραστηριοποίηση άρχισε εδώ, πρώτοι εδώ ξεκινήσαμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σ’ αυτό τον τόπο πανελλαδικά, έχουν απασχοληθεί στις εργασίες μας στην διάρκεια των χρόνων εκατοντάδες συμπολίτες μας της Αλμωπίας. Με εθελοντική συμμετοχή μου σε πάνω από δέκα συλλόγους (πολιτιστικούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς κλπ) από υπεύθυνες θέσεις, με όποια κοινωνική προσφορά εκτιμηθεί από την κοινωνία (που είναι ο κριτής όλων μας). Ο καθένας κρίνεται από την ζωή του, την δουλειά του, τις διαπροσωπικές του σχέσεις, την κοινωνική του προσφορά, την συμβολή του στον πολιτισμό (με την ευρεία έννοια) και την συμβολή του στην πραγματική οικονομία και ανάπτυξη αυτού του τόπου και της χώρας.
2. Όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά, με τα λεγόμενα σου αποδεικνύεις ότι πραγματικά δεν έχεις ιδέα. Ο κορεσμός του ηλεκτρικού δικτύου της Αλμωπίας (πράγμα για το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η δημοτική αρχή) είναι ο λόγος που δεν επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών στην Αλμωπία ( προτάσεις έχουμε κάνει και παλεύουμε). Προσωπικά δεν έχω ούτε ένα kW φωτοβολταϊκού στην Αλμωπία και ούτε μία αίτηση. Το ίδιο και οι συνεργάτες μου.
3. Τα περί «επικινδυνότητας» από μόνα τους είναι πραγματικά επικίνδυνα. Τα υπόλοιπα ευτράπελα στα επιστρέφω και δεν θα ξαναασχοληθώ με σένα για κανένα λόγο. Εύχομαι να μην συνεχίσεις να αυτογελοιοποιείσαι.
Η Καλή χρονιά, ας σου φέρει λίγο παραπάνω φώτιση!!

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΓΙΟΣ ? ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.