Σημαντικά Νέα

Διάσημος σκηνοθέτης γυρίζει υπερπαραγωγή στη Λακωνία..!

 Μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λακωνία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Αμερικανική Εταιρεία Videomuthos πρόκειται να «γυρίσει» στη Λακωνία μια μεγάλης διάρκειας ταινία για την μυθική, ιστορική και σύγχρονη Ελλάδα. Το σκηνικό απαιτεί τοπία και σημεία που υπάρχουν (μόνο) στη Λακωνία. ...  

Έτσι η Παραγωγή της ταινίας, κατά πληροφορίες, έχει ήδη έλθει σε επαφή με τους Δημάρχους της Λακωνίας μιας και τα γυρίσματα θα γίνουν σε Σπάρτη, Μονεμβάσια, Γύθειο, Σκάλα κι Ελαφόνησο. Ήδη κλιμάκιο επισκέφθηκε για reperaz τα σημεία (έκανε μετρήσεις υγρασίας, ανέμου και φωτομέτρηση).
Στόχος είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολυάριθμων συνεργείων έτσι ώστε να κερδηθεί χρόνος και χρήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία θα είναι σπονδυλωτή, θα αφορά παρελθόν, παρόν και μέλλον και κατά 50% θα γυριστεί σε φυσικά Λακωνικά σκηνικά ενώ το 50% σε ψηφιακά studio των Η.Π.Α.
Στην ανάπτυξη του δύσκολου σεναρίου μετείχε το Πανεπιστήμιο της Ατλάντας αλλά και το Ιστορικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας ως σύμβουλος.

Αρχικά η Παραγωγή είχε επιλέξει τα παράλια της Μικράς Ασίας για τα γυρίσματα αλλά με παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( προφανώς της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολάκου) και μέσω  veto της Αμερικανικής Πρεσβείας οι χρηματοδότες (Εβραίοι και Αμερικανοί – ανάμεσά τους και Έλληνας Ομογενής) αναθεώρησαν το πλάνο και κατέληξαν στη Λακωνία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ταινία θα συμμετέχουν περίπου 400 κομπάρσοι από τη Λακωνία και 5 χαρακτηριστικές φιγούρες του τόπου.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε αύριο σε αποκλειστικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ του notospress.gr .
Είναι αυτονόητο ότι μέσα από την συγκεκριμένη και πανάκριβη υπερπαραγωγή θα προβληθεί, όσο ποτέ, η Λακωνία και η Ελλάδα.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι οι Δήμαρχοι της Λακωνίας, αμέσως όταν έλαβαν γνώση της Παραγωγής, συντονίστηκαν, οργανώθηκαν και μάλιστα ζήτησαν ενεργό συμμετοχή στην παραγωγή. Οι υπεύθυνοι «ροής  γυρισμάτων σε φυσικό τοπίο» ζήτησαν από τους Δημάρχους να τους διαθέσουν χωρίς εμπόδια Κάστρα, Μηχανήματα χωματουργικών, Άλση, Λιμάνια και Παραλίες αλλά και συνεργάτες που να γνωρίζουν άριστα την Αγγλική.

Μάλιστα τα 5 γραφεία προβολής και επικοινωνίας των Δήμων, που διακρίνονται για την πρωτοπορία, την τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητά τους διαχειρίζονται όλη την υπόθεση της συνεργασίας αυτής. Σε αυτούς θα πρέπει να πιστώσουμε ότι θα προκύψει τόσο από την είδηση για την Παραγωγή όσο και από την προβολή του τόπου. Ομολογούν βέβαια ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και η ολοκλήρωση του Λεύκτρο – Σπάρτη ήταν καταλυτικά ατού στη διεκδίκηση. Έτσι, οι πόλεις της Λακωνίας  μπορεί να μην διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
( όπως η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο) αλλά κλέβουν τελικά την παράσταση.
Τα γυρίσματα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου… Φα'ινεται απο απίστευτο έως μυθικό...

 notospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.