Σημαντικά Νέα

Σκόπια: Γιόρτασαν... «Ημέρα τουρκικού "πολιτισμού" και παράδοσης»

 
Στην πόλη Μπέλες, για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε φέτος εκδήλωση για την Ημέρα της τουρκικής κουλτούρας και παράδοσης.
Συντελεστές της εκδήλωσης, ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση και η τουρκική κοινότητα της πόλης του νοτιοσλαβικού κράτους, και,  είχε ανθρώπινο χαρακτήρα, αφού τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν στο σύλλογο Γονέων και Παιδιών με εγκεφαλική παράλυση.... 
Στη εκδήλωση παρουσιάσθηκαν ο ‘πλούσιος’ τουρκικός πολιτισμός με τους παραδοσιακούς οντάδες, τα τραγούδια, τους τουρκικούς χορούς, τουρκικές φορεσιές και προσφέρθηκαν τουρκικά γλυκά τα οποία φτιάχτηκαν από Τουρκάλες της πόλης Βέλες.
Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και παρέστη σε αυτήν ο δήμαρχος, Σλάβτσο Τσαντίεφ, ο οποίος τόνισε ότι η  γιορτή ακόμη μια επιβεβαίωση της συνύπαρξης και της ενότητας με τον τουρκικό λαό που ζει στη χώρα.
Επίσης, ο Μπεσίμ Αχμέτ, σύμβουλος του τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την υποστήριξή τους στην εκδήλωση, η οποία δείχνει την άριστη συνεργασία και συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών.
(echedoros-a.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.