Σημαντικά Νέα

Βαρυχειμωνιά προβλέπεται στην Ελλάδα στις αρχές Ιανουαρίου!!



Ο καιρός από τα Χριστούγεννα και μετά, αναμένεται και πάλι να αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλη την Ελλάδα. Η εξασθένηση ενός εκ΄των ισχυρότερων αντικυκλώνων που πέρασαν από την χώρα μας τους τελευταίους Χειμώνες, θα έχει ως αποτέλεσμα την άφιξη αρκετών καιρικών διαταραχών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αρχικά από τις 20-21 Δεκεμβρίου και μετά, ο καιρός θα χαλάσει κυρίως με ισχυρές ...   κακοκαιρίες στην δυτική, βόρεια και κεντρική Ευρώπη, με πτώση της θερμοκρασίας. Σε εμάς οι πρώτες καιρικές αλλαγές θα φανούν από τα Χριστούγεννα και σταδιακά όσο θα πλησιάζουμε προς τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου. Ο καιρός μετά τα Χριστούγεννα θα αρχίσει να γίνεται πιο άστατος στην δυτική και κεντρική κυρίως Ελλάδα με σποραδικές καταιγίδες και βροχές αλλά και μικρή όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, άνοδο της θερμοκρασίας.

Παρόλα αυτά όμως, τον άστατο αυτό καιρό, αλλά και την ασυνήθιστη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας για την εποχή, θα την διαδεχτούν οι πρώτες 10 περίπου μέρες του Ιανουαρίου, με βαρυχειμωνιά, κρύο, χιονοπτώσεις και πιο πολλές βροχές σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Αυτό δείχνουν τα στατιστικά μας αλλά και τα προγνωστικά μας στοιχεία και τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού. Συμφωνούν ουσιαστικά όλα τα προγνωστικά για κατάβαση κρύο στις αρχές Ιανουαρίου.

Το πότε ακριβώς και που θα χτυπήσει αυτή η κατάβαση κρύου, με τα χιόνια και τις βροχές, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά θα το γνωρίζουμε πιθανότατα μετά τα Χριστούγεννα. Να αναμένεται λοιπόν νεότερα μας άρθρα και προγνώσεις για να μάθετε τι αναμένεται να συμβεί στον καιρό της Ελλάδας ως και τις αρχές του νέου έτους και του νέου μήνα.

Πάντως τα προγνωστικά μας για ψυχρό Δεκέμβριο φαίνεται να βγήκαν αληθινά, μιας και εδώ και μισό μήνα περίπου και κάθε νύχτα, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας μας πέφτει κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην βόρεια χώρα και κάτω από τους 0 βαθμούς. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια και θα συνεχίσει να έχει και τις επόμενες ημέρες του Δεκέμβρη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.