Σημαντικά Νέα

ΦΩΤΟ: Αυτό είναι το πρώτο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη


 

Ένα διαφορετικό παντοπωλείο, άνοιξε τις πόρτες του εδώ και λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη. Με σύνθημα "Παίρνουμε την τροφή μας στα δικά μας χέρια!" μία ομάδα ανθρώπων, άνοιξε το πρώτο συνεταιριστικό, μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο στην πόλη μας.
Τα μέλη του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης «Βίος Coop», με πολύ μεράκι δημιούργησαν ένα πολύ φιλικό χώρο για τον....  
καταναλωτή.  Το παντοπωλείο φιλοξενεί κυρίως ελληνικά και συνεταιριστικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα προέρχονται από την περιοχή μας και παράγονται με τρόπους που δεν επιβαρύνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Σκοπός του συνεταιρισμού «Βίος Coop» όπως δήλωσαν στο thestival.gr τα μέλη του συνεταιρισμού, δεν είναι η κερδοσκοπία και ο πλουτισμός των μελών του, αλλά η κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών των μελών και των πελατών του σ' αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε
Τα προϊόντα είναι εγγυημένης ποιότητας, καθώς περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο από εξειδικευμένο προσωπικό.






Τα μέλη του συνεταιρισμού δεν έχουν στόχο το κέρδος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμούν ο συνεταιρισμός να είναι ζημιογόνος "O συνεταιρισμός δεν θα δουλεύει με σκοπό τη ζημία, κάθε άλλο. Όμως αν έχει πολλά κέρδη κάτι δεν θα κάνει καλά με τις τιμές! Μικρά κέρδη και άμεση διόρθωση στην επόμενη χρήση περιορισμένη διανομή πλεονάσματος στα μέλη, στους εργαζόμενους, στην τοπική κοινωνία, αυτή είναι η βασική οικονομική αρχή του βιος coop" δήλωσαν στο thestival.gr μέλη του συνεταιρισμού.
Η οικονομική διαχείριση του συνεταιρισμού γίνεται μετά από  πολύ αυστηρό έλεγχο και απόλυτη διαφάνεια. Υπάρχει Εποπτικό Συμβούλιο που ελέγχει το Δ.Σ., ενώ το τελευταίο υποβάλλει έκθεση κάθε τρίμηνο.Πάνω στα αποτελέσματα τριμήνου σε ανοιχτό για τα μέλη Δ.Σ. Μόλις 50 μέλη μπορούν να προκαλέσουν Γ.Σ. αν εκτιμήσουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Μάλιστα το καταστατικό προβλέπει ακόμη και ανάκληση του Δ.Σ. από την Γ.Σ.
Το «Βίος Coop» είναι ανοιχτό όλες τις ώρες των παντοπωλείων, με προσωπικό που είναι ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του συνεταιρισμού, στη διάθεση των πολιτών για εξυπηρέτηση και πληροφορίες. Στα ράφια του θα βρει κανείς όλα σχεδόν τα είδη που χρειάζεται ένα σπίτι, ένα πλήρες «καλάθι».
Ο συνεταιρισμός, προμηθεύεται προϊόντα,  που παράγονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και μικρές παραγωγικές μονάδες.


Οι τιμές είναι ίδιες για όλους, μέλη και μη, ενώ τα όποια πλεονάσματα στο τέλος κάθε χρήσης θα επιστρέφονται στα μέλη και την τοπική κοινωνία, όπως προβλέπει το καταστατικό , με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης του συνεταιρισμού.
Πληροφορίες και Επικοινωνία
Site: www.bioscoop.gr
Email: coopbios@gmail.com
Facebook: Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2310 811918

 thestival.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.