Σημαντικά Νέα

«Επικίνδυνη η μάχης της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής»

WSJ: Μπορεί να γίνει ισχυρότερη εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

«Επικίνδυνη η μάχης της Ελλάδας κατά της Χρυσής Αυγής»Εκτενές ρεπορτάζ για την μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση κατά της Χρυσής Αυγής κάνει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αποδίδει μεγάλο μέρος της διστακτικότητας των αρχών να αντιδράσουν στην εντεινόμενη βία της Χρυσής Αυγής «στη διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά», τονίζοντας ότι τώρα η κυβέρνηση δίνει μια επικίνδυνη μάχη να κηρύξει το κόμμα παράνομη ...   οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός πίστευε ότι η δυναμική της Χρυσής Αυγής θα σταμάταγε όταν η οικονομία θα σταθεροποιούταν.

Όμως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο, η κατάσταση άλλαξε και οι αρχές δίνουν τώρα μια μάχη για να κηρυχτεί παράνομο το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή.

Η αστυνομία, που μέχρι τότε κρατούσε αποστάσεις κινητοποιήθηκε. Όμως, δεδομένου ότι τα στοιχεία δεν είναι ισχυρά, η κατάληξη της υπόθεσης μπορεί να ισχυροποιήσει τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει η Wall Street Journal.

«Ειδικοί αναφέρουν ότι πιθανώς τα μέχρι τώρα στοιχεία να μην είναι αρκετά. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τη νύχτα του φόβου είναι ισχυρές ενδείξεις, αλλά δεν αποδεικνύουν ότι υπήρχε εντολή για δολοφονία» σχολιάζει η WSJ και συμπληρώνει «Πολλοί λένε ότι η Χρυσή Αυγή θα βγει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο»

Παράλληλα η εφημερίδα αναφέρεται και στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού. Αφού κάνει μία μικρή αναφορά στην ανατροφή του, από μητέρα με φιλελεύθερες απόψεις και πατέρα δεξιών πεποιθήσεων, αναφέρει ότι η καριέρα του χαρακτηρίστηκε από έντονη εθνικιστική ρητορική, η οποία δεν έχει σχέση με τους ναζιστές. Άλλωστε η προγιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε το 1941 όταν οι Γερμανοί ύψωσαν τη σβάστικα στην Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.