Σημαντικά Νέα

«Δίνεται η δυνατότητα στους αστυνομικούς να συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με την αναφορά που είχε καταθέσει για το δικαίωμα εισαγωγής των αστυνομικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Τζαμτζής από το Υπουργείο αναφέρει τα εξής:

  «Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας και σε επιστολή της Πανελλήνιας .....  
Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά  ο Βουλευτής  κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, σχετικά με την πρόσβαση των αστυνομικών υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
  Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία, η οποία βρίσκεται προς δημοσίευση ,δίνεται η δυνατότητα και στους πτυχιούχους ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σχολή Αστυφυλάκων, να συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις.
  Ειδικότερα ορίζεται ό,τι: <<…το ποσοστό των κατατάξεων πτυχιούχων Πανεπιστημίου,  Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ,της Ελλάδος ή του  εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι…Η ισχύς της παρούσας παραγράφου άρχεται από την έναρξη ισχύος του νόμου 4186/2013(193 Α΄)>>.
  Επιπλέον ,σας ενημερώνουμε ότι τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία των κατατάξεων των πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,θα ρυθμιστούν με σχετική Υπουργική Απόφαση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.