Σημαντικά Νέα

Με προτάσεις και επιχειρήματα αλλάξαμε πολύ σημαντικές διατάξεις τόσο για τους αγρότες, ρυθμίσεις που τους επιβάρυναν για τα οικόπεδα, τα σπίτια στην περιφέρεια, για τα χωράφια, όσο και για τα αστικά ακίνητα



 «Έχουμε ένα σχέδιο νόμου το οποίο πραγματικά δεν έχει εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες θα αδικούσαν κατάφωρα και τους ανθρώπους, με προτάσεις και επιχειρήματα αλλάξαμε πολύ σημαντικές διατάξεις τόσο για τους αγρότες, ρυθμίσεις που τους επιβάρυναν για τα οικόπεδα, τα σπίτια στην περιφέρεια, όσο και για τα χωράφια» αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά τη συζήτηση στην Βουλή για το σχεδίου νόμου «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων»....


  Ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος με συντονισμένες ενέργειες και ολοκληρωμένες προτάσεις, μαζί με άλλους συναδέλφους του άλλαξαν σημαντικές διατάξεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων», στην ομιλία του αναφέρει τα εξής:

 «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παράταξή μας βασική αρχή έχει την προστασία της ιδιοκτησίας και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη διαβούλευση αυτό το σχέδιο  νόμου. Το διάστημα αυτό υπήρχε δυνατότητα να καταθέσουν όλοι προτάσεις. Στο Υπουργείο ξέρω πολύ καλά ότι κατατέθηκε σωρεία προτάσεων από όλους τους φορείς.
Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι άλλαξε άρδην η φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Κατορθώσαμε με προτάσεις συντονισμένα να αλλάξουμε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.
Σήμερα, έχουμε ένα σχέδιο νόμου το οποίο πραγματικά δεν έχει εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες θα αδικούσαν κατάφωρα και τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν αστικά ακίνητα, δηλαδή οικόπεδα και σπίτια, αλλά και τον αγροτικό κόσμο.
Αυτό που προσπαθήσαμε και πετύχαμε, είναι ότι άλλαξε και δεν υπάρχει εκείνη η φορολόγηση με τους συντελεστές που κανείς δεν τους καταλάβαινε και επιβάρυναν άδικα τον αγρότη για ένα κτήμα το οποίο δούλευε για να μπορέσει να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί.
Με προτάσεις, λοιπόν, και επιχειρήματα αλλάξαμε πολύ σημαντικές διατάξεις τόσο για τους αγρότες, ρυθμίσεις που τους επιβάρυναν για τα οικόπεδα, τα σπίτια στην περιφέρεια, όσο και για τα χωράφια.
Σήμερα όλοι οι βοηθητικοί χώροι που χρησιμοποιούν οι αγρότες, στάβλοι, θερμοκήπια, αποθήκες κ.λπ., δεν έχουν πλέον καμία φορολογική επιβάρυνση. Άλλαξαν οι διατάξεις και για τα αστικά ακίνητα και την αστική περιουσία.
Δίνεται πλέον η δυνατότητα, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι το 75% των πολιτών θα πληρώσουν λιγότερο φόρο από πέρσι, το 20% τα ίδια και ένα 5% θα πληρώσει λίγο περισσότερο. Δηλαδή περισσότεροι θα πληρώσουν λιγότερα.
Εδώ, βεβαίως, έρχεται και μπαίνει ένα ερώτημα: Εσείς, που δεν θέλετε καμία φορολογία, από πού θα βρείτε τα λεφτά;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαστε ευτυχισμένοι για τη φορολογία που επιβάλλουμε. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να είναι όλοι ευχαριστημένοι, να μην υπάρχει καμία απολύτως φορολογία.
Δεν απαντάτε, όμως, σε ένα βασικό ερώτημα: Από πού θα βρείτε τα λεφτά; Εσείς απλά δεν λέτε ότι θα φορολογήσετε τον κόσμο, το κρύβετε αυτό το πράγμα. Εμείς φορολογούμε περισσότερο τους έχοντες και κατέχοντες και αυτούς μάλιστα σε σημείο στις περισσότερες περιπτώσεις να πληρώνουν λιγότερο από ό,τι προβλεπόταν να πληρώσουν. Κι εσείς πονάτε γιατί πληρώνουν περισσότερα αυτοί που έχουν;
Ακούστε, επειδή έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, εγώ καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, γιατί πατάτε κυριολεκτικά σε δύο βάρκες. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν οι βολεμένοι του συστήματος δίπλα στο ΠΑΣΟΚ.              
Βολευόσασταν. Έχετε λεφτά. Έχετε περιουσία. Γιατί να θέλετε φορολόγηση αυτών οι οποίοι έχουν περιουσία;
Και επειδή το τελευταίο διάστημα μιλάτε συνεχώς για παρακμασμένο πολιτικό προσωπικό, θα σας πω ότι καθημερινά δίνετε δείγμα γραφής για το πώς θα ασκήσετε τη διοίκηση αν γίνετε κυβέρνηση. Έχετε έπαρση, αλαζονεία και υποκρισία.
Μιλήσατε και για κοινωνικούς αγώνες. Πριν από λίγο ο συνάδελφος από το ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς. Σε αυτούς τους κοινωνικούς αγώνες θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις πλέον. 
Έχετε συνοδοιπόρους δύο κόμματα της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου. Έτσι χαρακτηρίζονται. Είστε οι μόνοι που ουσιαστικά έχετε αποδεχθεί την de facto αναγνώριση της Βόρειας Κύπρου. Είστε ταυτόχρονα συνοδοιπόροι με άλλα κόμματα τα οποία έχουν και εκφράζουν αντιδημοκρατικές θέσεις. Ιδιαίτερα δε αυτές τις ημέρες φάνηκε η υποκρισία αυτή.
Κοινωνικοί αγώνες είναι να ξεσηκώνετε τον κόσμο στις Σκουριές της Χαλκιδικής κατά της εταιρείας χρυσού Eldorado, ενώ ταυτόχρονα τα στελέχη σας επενδύουν σε αυτές τις «αιμορουφίχτρες» εταιρείες, όπως τις είπατε, την Goldman Sachs και την BlackRock; Η BlackRock κατέχει το 25% της Eldorado και είναι ο βασικός μέτοχος, ο μεγαλομέτοχος. Κατά τα άλλα, λέτε στον κόσμο ότι αγωνίζεστε για το καλό των πολιτών στις Σκουριές.
Δικά σας στελέχη είναι αυτά που μένουν στην Κηφισιά και έχουν πισίνες και αλαζονεία εκατό καρδιναλίων. Δικά σας στελέχη είναι «καθηγητάδες» που έχουν γεμίσει τα πανεπιστήμια στις καθηγητικές θέσεις με συγγενείς τους. Παρακμάσατε, κυρίες και κύριοι της Αριστεράς, πριν ακμάσατε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου υπάρχει όντως προοδευτική φορολόγηση. Υπήρξε διαβούλευση και παρεμβάσεις. Ο στόχος μας ήταν ένας: Να έχουμε έναν δικαιότερο νόμο, έναν φόρο όσο γίνεται πιο δίκαιο. Αυτήν την προσπάθεια την καταβάλαμε όλοι, για να μπορέσουμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα, αλλά ταυτόχρονα για να υπάρξουν και έσοδα για το κράτος. Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι χωρίς έσοδα δεν γίνεται.
Τολμήστε, λοιπόν, να πείτε την αλήθεια στον κόσμο, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι με δανεικά ούτε αναπτυξιακή πολιτική πλέον γίνεται ούτε κοινωνική πολιτική γίνεται. Αυτά που λέτε ο κόσμος τα ακούει βερεσέ. Διότι όλοι πλέον ξέρουν ότι πολιτική με δανεικά δεν γίνεται.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, αύριο θα μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε αρκετά πράγματα επί των άρθρων. Κυριολεκτικά επιγραμματικά, επειδή απουσιάζατε στο Eurogroup, θέλω να σταθώ σε έξι σημεία:
Πρώτον, στα ημιτελή κτίσματα, τα μη ηλεκτροδοτούμενα και τα ανοίκιαστα μακροχρόνια  θα πρέπει να έχουμε μείωση του φορολογικού συντελεστή. Υπάρχει θέμα, υπάρχει πρόβλημα.
Δεύτερον, πρέπει να επιβληθεί ακατάσχετο των ενισχύσεων των αγροτών. Εξήγησα μέσα στην Επιτροπή για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχει ακατάσχετο. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται ο άνθρωπος αυτός να πληρώσει τον ΟΓΑ του, την ασφάλισή του δηλαδή, να πληρώσει τα εφόδιά του κι εμείς να δίνουμε τη δυνατότητα στις τράπεζες ή ακόμα και στην Εφορία να μπαίνει και να κάνει κατάσχεση του λογαριασμού του. Απαγορεύεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Είναι δεδομένο αυτό.
Τρίτον, τα βιβλία εσόδων-εξόδων για τους αγρότες πρέπει να επιβάλλονται για τζίρο πάνω από 20.000 ευρώ. Το αιτιολόγησα και αύριο θα τα ξαναπούμε.
Τέταρτον, πρέπει το αφορολόγητο να εφαρμοστεί, όπως για όλους τους μισθωτούς, δηλαδή από 9.250 ευρώ.
Πέμπτον, στα διατηρητέα πρέπει να επιβληθεί μειωμένος συντελεστής,  κύριε Υπουργέ. Στην περίπτωση των διατηρητέων υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να στήσουν ένα σπίτι το οποίο έχει μεγάλη παλαιότητα και είναι πραγματικά αξιόλογο κτίσμα και πρέπει να διατηρηθεί, δηλαδή τους υποχρεώνουμε σε τεράστια έξοδα. Εδώ πρέπει να υπάρχει πολύ χαμηλός συντελεστής.
Έκτον, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει να υπάρχει η ίδια φορολόγηση με τα ξενοδοχεία.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αύριο θα μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε ακόμη περισσότερα. Ξεκαθαρίζω, όμως, ότι επί της αρχής και επί των άρθρων στηρίζω το νομοσχέδιο αυτό.
Ευχαριστώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.