Σημαντικά Νέα

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΠΕΛΛΑΣ

Μικρογραφία

Χθες Παρασκευή 6-12-2013 και ώρα 17:30 επιβατική 
αμαξοστοιχία του ΟΣΕ με
 κατεύθυνση από Σκύδρα προς Έδεσσα , στην σιδηροδρομική ισόπεδη διάβαση
 του Μαυροβουνίου, παρέσυρε Ι.Χ. επαγγελματικό αυτοκίνητο το οποίο είχε...   
 κατεύθυνση από Μαυροβούνι προς Έδεσσα .
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο οδηγός Αθανάσιος Στάιος ,που  ανεσύρθη νεκρός, 
και ο συνεπιβάτης γιός του ,που κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού
 και πετάχτηκε εκτός σιδηροδρομικής γραμμής τη στιγμή που το τρένο
 παρέσερνε  το αυτοκίνητο.
STAIOS_2
Ο 22χρονος γιός του άτυχου Θανάση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Έδεσσας.Φέρει μόνο ελαφρά σωματικά τραύματα και είναι εκτός κίνδυνου, αλλά έχει υποστεί τέτοιο σοκ που δεν θυμάται ούτε το όνομά του.
STAIOS_1Από το ρεπορτάζ που κάναμε στο σημείο προκύπτει ότι επί 4 ή 5 ημέρες δεν λειτουργούσαν ούτε οι μπάρες ούτε και τα φανάρια. Επίσης από αναφορές των γειτόνων που βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος μας είπαν ότι οι μηχανοδηγοί που ήξεραν το σημείο της βλάβης, έκοβαν ταχύτητα και κορνάριζαν την ώρα της διέλευσης για να κάνουν αισθητή την παρουσία του τρένου στους οδηγούς. Όμως οι γείτονες είπαν ότι ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός ούτε ελάττωσε ταχύτητα, ούτε κορνάρισε για τους οδηγούς με αποτέλεσμα επί 300 μέτρα να παρασυρθεί το αυτοκίνητο του άτυχου 52χρονου οδηγού
Η αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει αναφορά για το πρόβλημα που υπήρχε στη διάβαση αλλά ουδείς μερίμνησε από την πλευρά του ΟΣΕ να τοποθετήσει υπάλληλο για να σταματάει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Την δουλειά του ΟΣΕ ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα της Σκύδρας περιμένοντας πότε θα περάσει τρένο για να φυλάξει την διάβαση.
Οι ανεύθυνοι του ΟΣΕ είχαν τοποθετήσει μια πινακίδα 50Χ30 εκ η οποία ανέγραφε «ΠΕΡΝΆΤΕ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ» την οποία θα δείτε και στο βίντεο.
Εμείς διερωτόμαστε: Ποιος οδηγός θα δει την πινακίδα δεξιά αφού εκείνη τη στιγμή ο οδηγός κοιτάει τις μπάρες αν είναι κατεβασμένες και τα κόκκινα φανάρια αν ανάβουν;
Όποιος και να αναλάβει τις ευθύνες από το ΟΣΕ η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι ηθικοί αυτουργοί.

Παρακολουθείστε το βίντεο.








πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.