Σημαντικά Νέα

Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΓΕΡΣΗ

Η αυτόνομη και ανεξάρτητη παρουσία της ΄΄ΕΓΕΡΣΗΣ΄΄ επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα στον συνδικαλισμό:
  • Θέλουμε να συνδέσουμε τον κάθε εκπαιδευτικό με την ΕΛΜΕ.....   
  • Θέλουμε να επανασυσπειρώσουμε τους εκπαιδευτικούς σε συνδικαλιστικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές δράσεις.
  • Θέλουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων σε συλλογικές αποφάσεις.
  • Αποστρεφόμαστε τη λογική της απευθείας ανάθεσης των προβλημάτων και ευθυνών μας σε πέντε έξι συνδικαλιστές – μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
Θεωρούμε ότι οι παραπάνω βασικοί μας στόχοι επιτεύχθηκαν κατά ένα μέρος, παρά τιςλυσσαλέες αντιδράσεις

      Κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε επιχειρήσαμε να είμαστε εξωστρεφείςπρος τιςτοπικές κοινωνίες και να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προβάλλοντας την αξιοπρέπεια και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κλάδου μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στους συναδέλφους, πηγαίνοντας πολλές φορές στην καθεμία από τις σχολικές μονάδες, όσο τουλάχιστον το επέτρεπαν οι σωματικές μας δυνάμεις. Κάναμε πράξη τις θεματικές μας ομάδες και δημιουργήσαμε πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις στο βαθμό που μπορούσαμε, παρά την απομόνωση τις άγριες αντιδράσεις που αντιμετωπίσαμε. Διαδικτυακά αναμορφώσαμε πλήρως το blogτης Α’ ΕΛΜΕ, διαμορφώσαμε forum  συζήτησης, καθώς σελίδα και ομάδα συζήτησης στο facebook με ενθαρρυντική συμμετοχή των συναδέλφων.  

      Η πρόταση της ΄΄ΕΓΕΡΣΗΣ΄΄ για την παιδεία βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων . Σύμφωνα με αξιακές μας αρχές η παιδεία αποτελεί καθολικόανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότηταςτων παιδιών μας. Θέλουμε ένα σχολείο με αξιοπρέπεια για τον εκπαιδευτικό και τα παιδιά, βασισμένο στον πολιτισμό και όχι στις εξετάσεις, με περισσότερη ουσία και λιγότερη γραφειοκρατία, ένα σχολείο που προωθεί τις ανθρωπιστικές αξίες και όχι τις ανάγκες της αγοράς.

      Συναδέλφισσες/οι, αν και πρώτοι σε ψήφους, μειοψηφούσαμε  αριθμητικά μέσα στο Δ.Σ. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές (πχ η δημιουργία ομάδας νομικής υποστήριξης των συναδέλφων). Παρόλα αυτά, στο βαθμό που μπορούσαμε, επιχειρήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να αλλάξουμε τις παλαιοσυνδικαλιστικές λογικές πολλών χρόνων. Με τηνπροσωπική συμμετοχή σας και την ενίσχυση της ΄΄ΕΓΕΡΣΗΣ΄΄ θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την ποιοτική αλλαγήπου χρειάζεται ο συνδικαλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.