Σημαντικά Νέα

Στις ΔΟΥ οι πίνακες με τους 55.500 παραγωγούς που οφείλουν εισφορές του 2011 στον ΕΛΓΑ



Στις κατά τόπους εφορίες έχει αποστείλει η Γενική Διεύθυνση Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) τους πίνακες με τους παραγωγούς που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ για το 2011. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ο αριθμός των παραγωγών που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον Οργανισμό φθάνει τους 55.500 και η συνολική οφειλή υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ είναι...  
απαραίτητη η εξόφληση των οφειλών του 2011. Ο κανονισμός συγκεκριμένα προβλέπει ότι για να δικαιούνται οι παραγωγοί αποζημιώσεις τα επόμενα έτη θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι για όλα τα προηγούμενα έτη.
Αν λοιπόν κάποιος παραγωγός επιθυμεί να εισπράξει αποζημίωση για ζημιές που υπέστη το 2013 για παράδειγμα, εφόσον οφείλει την εισφορά του 2011, θα πρέπει πρώτα να προσέλθει στην εφορία του και να την πληρώσει. Μετά την πληρωμή της οφειλής θα πρέπει να κοινοποιήσει την απόδειξη πληρωμής στον ΕΛΓΑ έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσής του.
Τι πρέπει να κάνει ένας αγρότης για να δικαιούται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ;
Ο παραγωγός (γεωργός ή κτηνοτρόφος) προκειμένου να δικαιούται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:
α) Να υποβάλλει δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής κάθε χρόνο στις ημερομηνίες που ορίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
β) Να καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά που του αναλογεί στον ΕΛΓΑ εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Οργανισμός*, για να είναι ασφαλιστικά ενήμερος.
γ) Να έχει εκπληρώσει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών για τα οποία είχε υποβάλει δήλωση.
δ) Να υποβάλει έγκαιρα δήλωση ζημιάς, μέσα σε 15 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας που συνέβη το ζημιογόνο αίτιο, καταβάλλοντας τα αντίστοιχα τέλη εκτίμησης.
* Σημειώνεται ότι για το 2013, η εισφορά μπορεί να πληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014, είτε μετρητοίς είτε με εξουσιοδότηση παρακράτησης στην τράπεζα την οποία έχει επιλέξει ο αγρότης για να πιστώνονται οι επιδοτήσεις του.
Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.