Σημαντικά Νέα

Έτοιμος να ξεκινήσει ο ΕΛΓΟ την κατάρτιση 3.000 ανέργων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα προγράµµατα απασχόλησης του ΟΕΑ∆ που αφορούν την επιχορήγηση νέων επιχειρήσεων και πρακτικής άσκησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δράση επιχειρηµατικότητας στην ύπαιθρο, η οποία επιχορηγεί την προώθηση στην απασχόληση στον αγροδιατροφικό τοµέα από την οποία αναµένεται να επωφεληθούν 3.000 άνεργοι ως 35 ετών.
Το συγκεκριµένο πρόγραµµα θα υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ «∆ήµητρα», αφού θα αφορά µόνο δράσεις κατάρτισης για τους ανέργους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους ...   αγροδιατροφική επιχείρηση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, αποµένουν µόνο κάποιες λεπτοµέρειες για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων, αν και έχει καθυστερήσει η όλη διαδικασία, όπως παραδέχεται η διοίκηση του οργανισµού.

Ακόµη, αναµένεται να προκηρυχθούν η καινοτοµική επιχειρηµατικότητα νέων και συµβουλευτική καθοδήγηση για 2.000 άνεργους και η τρίµηνη επιδότηση για 10.000 ωφελούµενους των ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ και για 3.000 ωφελούµενους της δράσης «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισµού».

Να σηµειωθεί ότι το πρόγραµµα «Επιχειρηµατικότητα στην ύπαιθρο» αφορά τη συνεχιζόµενη κατάρτιση σε θέµατα επιχειρηµατικότητας, έναρξης και διαχείρισης αγροτικής µονάδας, καθώς και σε κάποια τεχνική όπως µελισσοκοµία, εκτροφή σαλιγκαριών, τυροκοµία, καλλιέργεια αρωµατικών φυτών, συµβουλευτική, υποβοήθηση επενδυτικής δραστηριότητας κ.ά.

Για την κατάρτιση, η οποία  διακρίνεται σε θεωρία 30% και πρακτική 70%, δίνεται εκπαιδευτικό επίδοµα 5 ευρώ την ώρα, ενώ για τη συµβουλευτική υποστήριξη το κονδύλι φτάνει έως και τα 3.000 ευρώ. Να σηµειωθεί, τέλος, ότι το εν λόγω πρόγραµµα δεν προβλέπει την επιδότηση των νέων αγροτών ή κτηνοτρόφων για την αγορά εξοπλισµού, αναλώσιµων ή εργαλείων, αλλά την υποβοήθηση των συµµετεχόντων µε κατάρτιση και συµβουλευτική στήριξη..agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.