Σημαντικά Νέα

Τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της πρώτης δόσης των Σχεδίων Βελτίωσης

Τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της πρώτης δόσης των Σχεδίων Βελτίωσης
Στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια δημοσιεύθηκε τροποποίηση της εγκυκλίου για τον καθορισμό των δικαιολογητικών του φακέλου πληρωμής για την παραλαβή των επενδύσεων και την καταβολή της αναλογούσας δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης του Μέτρου 121 (Σχέδια Βελτίωσης). Μεταξύ άλλων η τροποποιητική εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών πόρων και Υποδομών αναφέρει ...  
ότι για την πληρωμή της πρώτης δόσης των Σχεδίων Βελτίωσης απαιτούνται:
  • Ευκρινείς φωτογραφίες όλων των επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί και των οποίων αιτείται την ενίσχυση. Στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται και το πινακίδιο με τα στοιχεία ταυτοποίησης της επένδυσης, εφόσον υπάρχει. Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητο να προσκομίζονται κατά το 1ο αίτημα πληρωμής, όταν αυτό δεν συνοδεύεται από επιτόπια επίσκεψη.
  • Σε εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε νησιωτικές περιοχές και προβλέπουν ίδρυση ή επέκταση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αιγοπροβάτων προσκομίζεται βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας για την δυνατότητα βόσκησης των αιγοπροβάτων της μονάδας στους βοσκοτόπους της περιοχής.
  • Άδεια λειτουργίας κατά περίπτωση επενδυτικής δραστηριότητας και δυναμικότητας (π.χ. τυροκομείο, μονάδα φυτωριακού υλικού κ.λπ.). Η άδεια λειτουργίας προσκομίζεται κατά την υποβολή της τελικής αίτησης πληρωμής.

Θερμοκήπια

Επιπλέον η εγκύκλιος αναφέρει ότι τα θερμοκήπια, προκειμένου να ενισχυθούν πρέπει να τεκμηριώνεται ότι πληρούν τις εθνικές προδιαγραφές. Για το σκοπό αυτό προσκομίζονται:
  • Έγκριση τύπου του αρμόδιου φορέα προκειμένου για τυποποιημένα θερμοκήπια.
  • Για τα θερμοκήπια υψηλού τολ και για τα χωρικού τύπου, υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 στην οποία δηλώνει ότι γνωρίζει τις σχετικές τεχνικές προδιαγραφές της ΥΑ 263195/24.03.2010 (ΦΕΚ 388/Β/2010), όπως ισχύει κάθε φορά. iii. Αναλυτική επιμέτρηση, η οποία ελέγχεται και στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με τη πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου γίνονται αιτιολογημένες περικοπές. iv. Δεν ενισχύονται θερμοκήπια τύπου χαμηλά τολ (ύψους μικρότερο των 1,8 μέτρων).

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.