Σημαντικά Νέα

Γυναίκες στην χασισοβιομηχανία στο Λαζαράτι, αφιέρωμα της Deutsche Welle

Δικαστές και πολιτικοί προστατεύουν το κύκλωμα ναρκωτικών

Γυναίκες στην χασισοβιομηχανία στο Λαζαράτι, αφιέρωμα της Deutsche Welle
Εικόνες επεξεργασίας κάνναβης από τις γυναίκες στο Λαζαράτι στην Αλβανία, το απροσπέλαστο χωριό που το ονομάζουν "Ρεπούμπλικα των ναρκωτικών" δημοσίευσε η "Deutsche Welle" για πρώτη φορά ....  
.

Το χωριό της κάνναβης στην Αλβανία


"Οι αγρότες" του ορεινού χωριού στο νότιο τμήμα της Αλβανίας καλλιεργούν περίπου 900 τόνους κάνναβης ετησίως με εκτιμώμενη αγοραία αξία των 4-5 δις.Το εργοστάσιο επεξεργασίας και ξήρανσης, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν, το δουλεύουν οι γυναίκες του χωριού που φαίνεται να έχουν χρυσά χέρια.

"Είναι να ζηλεύει κανείς την δουλεία στην ξήρανση φύλλων κάνναβης, με μια περιοδικότητα που μοιάζει με την ξήρανση των φύλλων καπνού",- γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Οι κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι προστατεύουν τις καλλιέργειες και τους εαυτούς τους με όπλα όταν απειλούνται από αγνώστους. Για χρόνια, από τις αλβανικές αρχές δεν έχει ληφθεί σχεδόν κανένα μέτρο απαγόρευσης της καλλιέργειας κάνναβης. Λέγεται ότι ο έλεγχος της διακίνησης είναι στα χέρια Αλβανών και Ιταλών εγκληματικών δικτύων, που προστατεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις από δικαστές και πολιτικούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.