Σημαντικά Νέα

Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Δεν θα διαφοροποιηθούν σημαντικά οι συνθήκες στη χώρα μας την Παρασκευή 25/6 και το Σαββατοκύριακο 26-27/6, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται, σημειώνοντας απλώς μικρή κάμψη κατά 1-3 βαθμούς σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα επιμένει το πολύ όψιμο μελτέμι επίσης σε συνδυασμό με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Από την Κυριακή 27/6 και μετά, αυξάνεται αρκετά η ασάφεια για τα ειδικότερα ....     
χαρακτηριστικά του καιρού της περιοχής μας. Ταυτόχρονα όμως, το γενικό μοτίβο στη διάταξη των συστημάτων πάνω από την Ευρώπη, έχει ήδη καθοριστεί και δεν αλλάζει παρ'όλα τα σενάρια που εμφανίζονται στις αριθμητικές προγνώσεις. Ξεκινώντας από το δεύτερο, αυτό που φαίνεται είναι η συνεχιζόμενη επιμονή του αντικυκλώνα πάνω από την Μεσόγειο, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, για τρίτη συνεχή εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα χαμηλές πιέσεις θα υπάρχουν πάνω από τον βόρειο Ατλαντικό, με το χαμηλό της Ισλανδίας να εμφανίζεται αρκετά ενισχυμένο, στέλνοντας διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας σε Βρετανικά νησιά, άλλες δυτικές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στις Σκανδιναβικές χώρες. Όσον αφορά τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας, υπάρχει ένα σενάριο που στις τελευταίες προγνώσεις κερδίζει έδαφος και που σε γενικές γραμμές περιγράφει την δημιουργία ενός αποκομμένου χαμηλού ανώτερης τροπόσφαιρας πάνω από την Τουρκία και την επίσκεψη μιας διαταραχής από τα Βαλκάνια απο την Δευτέρα 28/10. Όσον αφορά το δεύτερο, εάν όντως πραγματοποιηθεί, τότε, θα η θερμοκρασια θα σημειώσει περεταίρω κάμψη, τουλάχιστον σε κανονικές για την εποχή τιμές και ο καιρός θα αποκτήσει περισσότερο φθινοπωρινά χαρακτηριστικά με αύξηση της νέφωσης και ενδεχομένες βροχές κυρίως σε κεντρικά/ανατολικά και βόρεια.

Η ασάφεια σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, παραμένει πολύ μεγάλη για το διάστημα από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου και μετά. Ωστόσο, υπάρχουν σενάρια που παρουσιάζουν αλλαγή των συνθηκών και κατάρρευση του αντικυκλώνα, με δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού σε κεντρική ή ανατολική Μεσόγειο/Βαλκάνια, όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο προγνωστικό κείμενο. Αυτό πρακτικά σημαίνει, μια γενικότερη αλλαγή σε πολύ ζωνική κυκλοφορία, με επικράτηση αρκετών υγρών ατλαντικής προέλευσης αερίων μαζών που σε πρώτη φάση θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού κάπου στην περιοχή που προσδιορίστηκε..

Επιμέλεια: Νίκος Γκίκας (http://cyclogenesis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.