Σημαντικά Νέα

Ρόδος : Έντεκα φοιτητές στα επείγοντα του νοσοκομείου με έντονες στομαχικές διαταραχές


nausea1

Αρκετοί φοιτητές πήγαν εχθές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και συγκεκριμένα στα επείγοντα περιστατικά. Μέχρι τις 00.30 σήμερα τα ξημερώματα γνωστοποιήθηκαν 15 περιστατικά, από τα οποία τα 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αρκετοί είναι οι φοιτητές με συμπτώματα που δεν επισκέφθηκαν το νοσοκομείο ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, πιστεύεται ότι θα αυξηθούν τα περιστατικά.
Από τα 11 περιστατικά τα ...    
6 σύμφωνα με όσα ανέφερε το ιατρικό προσωπικό πάσχουν από απλή ίωση γαστρίτιδας, ενώ τα 5 σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητριών φαίνεται πως είναι τροφική δηλητηρίαση καθώς επίσης και οι γιατροί ανέφεραν ότι είχαν επιπλέον συμπτώματα της απλής ίωσης.
Τα 6 άτομα φέρονται να έφαγαν θαλασσινά στη σχολή το μεσημέρι, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές δεν είχαν φάει στην σχολή την ίδια μέρα. Αναμφισβήτητα στην πανεπιστημιακή κοινότητα κυκλοφορεί ίωση γαστρίτιδας οπότε απαιτείται η δέουσα προσοχή από τους φοιτητές, ενώ για τους πέντε φοιτητές που εμμένουν ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, από Δευτέρα αναμένεται πιθανόν για παν ενδεχόμενο η λέσχη της σχολής να ελεγχθεί από το υγειονομείο, κάτι που πρέπει να γίνει και για προληπτικούς λόγους αλλά και για να μην υπάρξει ανησυχία και αναστάτωση δίχως λόγο στην φοιτητική κοινότητα.
Τα περισσότερα παιδιά εισήχθησαν με συμπτώματα έντονου πόνου στην κοιλιακή χώρα, ναυτία και εμετούς. Με μια απλή και συνήθη χορήγηση φαρμάκων από το ιατρικό προσωπικό είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Πάντως τα περιστατικά στο σύνολο τους δεν μπορούν άμεσα να συνδεθούν με το φαγητό στο πανεπιστήμιο, αλλά με μια ίωση που μεταδίδεται , σίγουρα όμως είναι κάτι που προβλημάτισε τους γιατρούς και πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.
rodosreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.