Σημαντικά Νέα

Συνάντηση με Σαμαρά, ΥπΑΑΤ και ΥΠΑΝ για το θέμα της μη αναγραφής της χώρας προέλευσης στο γάλα ζητούν οι κτηνοτρόφοι



Στο στάδιο σύνταξης του υπομνήματος με τα αιτήματά τους όσον αφορά το θέμα της μη αναγραφής της χώρας προέλευσης στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα βρίσκονται αυτό το διάστημα οι κτηνοτρόφοι – γαλακτοπαραγωγοί. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου σε προηγούμενη σύσκεψή τους αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις και μένει μόνο ο ορισμός της ημερομηνίας. Για το θέμα ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων,...  
 Γιώργος Κεφαλάς μας αναφέρει:
«Θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Αυτό που μένει είναι να οριστεί η ημερομηνία».
Και προσθέτει: «Αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε το υπόμνημα που θα παραδώσουμε στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Ήδη έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας».
Σύμφωνα με όσα τονίζουν οι κτηνοτρόφοι η μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξέλιξη που θα επιφέρει βαρύ πλήγμα στον ήδη δοκιμαζόμενο κλάδο της κτηνοτροφίας ενώ μια τέτοια απόφαση εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, υποβαθμίζει το προϊόν και παραπλανεί τον Έλληνα καταναλωτή.
Στην επιτροπή αγώνα που συστάθηκε μετέχουν, οι Θανάσης Βασιλέκας (Ένωση Φυλής Χολστάιν και Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας), Πασχάλης Γκλαβίνας, (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων), Νίκος Ζδάνης, (ΘΕΣΓΑΛΑ) , Γιώργος Κεφαλάς, (Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων) και Δημήτρης Παπαδάκης ( Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.