Σημαντικά Νέα

''ΚΙΝΗΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ'' ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Συναρμολογούμενες,"αρθρωτές", στρατιωτικές βάσεις (modular bases) με πύργους- παρατηρητήρια, αισθητήρες νυχτερινής οράσεως και τηλεκατευθυνόμενα πυροβόλα στήνει η Τουρκία για την αντιμετώπιση των ....   ανταρτών του κουρδικού ΡΚΚ, έπειτα από την αποτυχία της συμφωνίας Κούρδων - Άγκυρας επίλυσης του Κουρδικού με αποχώρηση των ενόπλων Κούρδων αλλά και παράλληλα βήματα εκδημοκρατισμού στην Τουρκία.

Οι "αρθρωτές" βάσεις με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης ομοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για βάσεις που μοιάζουν με κινητές εγκαταστάσεις και μπορούν εύκολα να συναρμολογηθούν και αποσυναρμολογηθούν και να μεταφερθούν σε διαφορετικές τοποθεσίες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι βάσεις είναι εξοπλισμένες με συστήματα νυχτερινής οράσεως και υποστηρίζονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.




Οι πύργοι παρατηρήσεων δεν θα είναι επανδρωμένοι ενώ θα φέρουν ελαφρά όπλα τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν με τηλεχειρισμό από κάποιο κεντρικό σημείο.

Ο τουρκικός στρατός έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή 8 «αρθρωτών βάσεων με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης» νοτιοανατολικά της χώρας,- οι πρώτες βάσεις ήταν στην επαρχία Χακάρι, στην περιοχή της Γιουκσέκοβαένα .

Το έργο που έχει αναλάβει η εταιρία Aselsan.

Στα σχέδια της Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας είναι η κατασκευή 9 ακόμα βάσεων (φρουρίων) προκειμένου να ελέγξουν τη διαδρομή που ακολουθεί το ΡΚΚ.,

Όπως γράφει η εφημερίδα Zaman ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Τ. Ερντογάν είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι μόνο το 20% των ενόπλων μελών του ΡΚΚ έχει αποχωρήσει από τα σύνορα, οι περισσότεροι εκ των οποίων, είναι γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής αστυνομίας και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, μέλη του ΡΚΚ εξακολουθούν να διεξάγουν επιχειρήσεις στα βουνά της χώρας.

forza-grecia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.