Σημαντικά Νέα

«Λύγισε» στην παράταση ο ΠΑΟ από τη Λιέτουβος Ρίτας




Του Γιώργου Βαλαβάνη

Μακριά από τον καλό... βηματισμό του έμεινε ο Παναθηναϊκός και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, γνωρίζοντας την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας 84-83 στην παράταση (74-74 καν. διάρκεια) στο Βίλνιους, τρεις ....   ημέρες μετά την ήττα του στο ελληνικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Το άστοχο τρίποντο του Ούκιτς στα 4 δέκατα του δευτερολέπτου πριν από τη λήξη της παράτασης και το άστοχο δίποντο του Φώτση με την εκπνοή των 45 λεπτών του αγώνα έκριναν τη λιθουανική νίκη, την οποία είχε «σφραγίσει» με εύστοχο δίποντο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ρεινάλντας Σέιμπούτις στα 5 δευτερόλεπτα. Οι «πράσινοι» οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση από το τρίποντο του Διαμαντίδη στα 18΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα, αλλά ο αρχηγός του ΠΑΟ είχε αστοχήσει νωρίτερα σε 3 από τις 4 βολές που είχε εκτελέσει και ενώ η επιθετική συνεισφορά του ήταν ελάχιστη.
Η Λιέτουβος και ο Παναθηναϊκός χόρεψαν... ταγκό στο σκορ, καθώς καμία δεν απέκτησε προβάδισμα μεγαλύτερο των 4-5 πόντων. Οι «πράσινοι» είχαν αμυντική αναποτελεσματικότητα εξαιτίας της ανομοιογένειάς τους και οι 83 πόντοι της επίθεσής τους δεν ήταν αρκετοί για τη νίκη, καθώς οι Λιθουανοί είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας.
ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ: Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας 10 (2), Παλάσιος 12, Σεϊμπούτις 19 (4), Γλυνιαδάκης, Γκετσεβίτσιους 7 (1), Λίντεκα, Κουκ 10 (2), Σονγκάιλα 13, Γέλοβατς 7.
ΠΑΟ: Κάρι 12 (2), Μπατίστ 12, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 8, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 10 (1), Παππάς 5 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13 (1).
• Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, θα βρεθεί από σήμερα (21.30) στην αφετηρία της νέας Ευρωλίγκας και από το ΣΕΦ, όπου θα υποδεχτεί την Ουνικάχα Μάλαγα, ο στόχος δεν είναι άλλος από το να διατηρήσει τα σκήπτρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
«Θα είναι τεράστιο λάθος να προσπαθήσουμε από τώρα να οριοθετήσουμε στόχο σε μια τόσο μακρόχρονη διοργάνωση», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, και τόνισε με έμφαση την αξία της νίκης: «Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε έστω και με ένα πόντο διαφορά. Ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος σε έξι εβδομάδες». Ο Μπέγκιτς (ενοχλήσεις στην μέση) δεν θα είναι στην 12άδα του Ολυμπιακού, ενώ αυξημένες πιθανότητες να συμπεριληφθεί έχει ο Λο.
• Με τρεις ανακοινώσεις, δύο από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και μία από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, συνεχίστηκε η κόντρα των ιδιοκτητών τους. Οι «πράσινοι» ανέφεραν ότι υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» επειδή ο μεν Δ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε προσφάτως από την ΕΦΙΠ, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, αλλά τα δικαιοδοτικά όργανα δεν έχουν επιληφθεί για τις χειρονομίες του προέδρου του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν ότι «τα δικαιοδοτικά όργανα δεν επεμβαίνουν εκ του μη όντος». Ο Παναθηναϊκός ανταπάντησε ότι «το να εκτιμάται ως ανύπαρκτο θέμα η άσεμνη χειρονομία είναι κάτι που ξεπερνά και το πλέον ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας».kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.