Σημαντικά Νέα

'Ορος Βόρας περιοχή Τουρκολίβαδο-Κορυφή Άσπρος Σβώλος 2.370μ

Ξεκινάμε από την τοποθεσία «Τουρκολίβαδο» σε υψόμετρο περίπου 1770μ. που βρίσκεται μετά τα καλύβια του Γιαννακούλα και λίγο πριν φτάσουμε στο χ/κ Καϊμάκτσαλαν και είναι στα δεξιά του δρόμου όπως ανεβαίνουμε τον δρόμο...  
 ερχόμενοι από Κερασιά. Απο την στάνη που συναντάμε στα δεξιά μας ξεκινάει η πορεία μας. Το μονοπάτι είναι ομαλό και με λίγη υψομετρική διαφορά 520 μέτρα μέχρι την Σκληρή Πέτρα που έχει ύψος 2.150μ. Αυτή θα είναι η πορεία της Πρώτης ομάδας και θα είναι συνολικά 5 ώρες, 6.500μ. 
Η Δεύτερη ομάδα δεν θα πάει στην κορυφή της Σκληρής Πέτρας και θα συνεχίσει το μονοπάτι με ΒΔ κατεύθυνση. Περνάμε 2 απομεινάρια από στάνες στα δεξιά μας και μετά από περίπου μία ώρα και κάτι φτάνουμε στην περιοχή Λάντερ όπου υπάρχει παρατημένο άρμα από έναν πόλεμο. Λίγο παραπάνω έχει κολωνάκι των συνόρων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση Β ΒΑ και φτάνουμε σε μισή ώρα στην κορυφή Άσπρος Σβώλος στα 2370μ. Το μονοπάτι δεν είναι σηματοδοτημένο, είναι όμως εμφανές και λέγεται πως ήταν στρατιωτικός δρόμος παλιά. Οι ώρες πορείας για την δεύτερη ομάδα θα ειναι 2:30 ώρες πιο πολύ από την πρώτη ομάδα, 7:30 ώρες περίπου.
Tηλέφωνα για πληροφορίες:
Χάρης Νικολαΐδης: 6942 609 794. Αρχηγός για την ομάδα για την κορυφή Άσπρος Σβώλος.
Χρήστος Τζώτζης: 6980 173 410. Αρχηγός για την ομάδα που θα φτάσει μέχρι την Σκληρή Πέτρα.
Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου στις 7:30 το πρωί της Κυριακής


 Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.