Σημαντικά Νέα

Στην πολεμική βιομηχανία επενδύει η Εκκλησία της Αγγλίας

Κεφάλαια εκατομμυρίων λιρών σε μεγάλη βιομηχανία όπλων αποκαλύφθηκε πως έχει επενδύσει η Εκκλησία της Αγγλίας και... συγκεκριμένα σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών καθώς και μαχητικά jets. 

H είδηση η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όχι μόνο στους κόλπους της αλλά και σε ολόκληρη την βρετανική κοινωνία, δείχνει να παίρνει ιδιαίτερα μεγάλες....    

 διαστάσεις, προκαλώντας τριγμούς στην ηγεσία της, καθώς, το ασύμβατον μεταξύ οποιασδήποτε Εκκλησίας και πολεμικής βιομηχανίας είναι πέραν του προφανούς. 

Ανώτατοι ιεράρχες της συγκεκριμένης Εκκλησίας, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επιλογή τους η οποία μάλιστα ανέρχεται και στο ποσόν των 10 εκατ. λιρών, επικαλούμενοι το ότι «μόνο ένα 3% του τζίρου της General Electric στην οποία επένδυσαν, προέρχεται από την κατασκευή οπλικών συστημάτων», κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους επικριτές της καθώς αυτό τυπικά ήταν μεν «ακριβές», κατ' ουσίαν ωστόσο, ψευδέστατο.

Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος κολοσσός, μέσω της βασικής της θυγατρικής «General Aviation», αποτελεί έναν από τους πλέον κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές και προμηθευτές ολοκληρωμένων συστημάτων και τεχνολογιών. 

Η «General Aviation» είναι η 20η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ενώ το... 3% στο οποίο αναφέρθηκε η ηγεσία της Εκκλησίας της Αγγλίας προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε περίπου 4 δις λίρες!

Η κατάσταση ωστόσο έλαβε ακόμη χειρότερη τροπή όταν κάποιες δηλώσεις ανώτατων θρησκευτικών αξιωματούχων της, εμφανίστηκαν να επικαλούνται ακόμη και πλήρη άγνοια των σχετικών δραστηριοτήτων της GE, με δικαιολογίες του τύπου «εμείς γνωρίζαμε πως η General Electric κατασκευάζει ψυγεία και οικιακές συσκευές» (...)

* Αξίζει να σημειωθεί, πως τα αεροσκάφη τύπου F101 της GE στην οποία έγιναν και οι... ιερές επενδύσεις της εν λόγω Εκκλησίας, έλαβαν μέρος στους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ.                            tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.