Σημαντικά Νέα

Πλήρης απελευθέρωση των δικηγορικών υπηρεσιών


Πλήρη απελευθέρωση των δικηγορικών υπηρεσιών προωθεί η κυβέρνηση μέσω του νέου δικηγορικού κώδικα που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή. Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος δικηγορικός κώδικας είναι οι ελεύθερες αμοιβές των δικηγόρων, η κατάργηση των κατώτατων ορίων, οι ελεύθερες δικηγορικές εταιρείες, η άσκηση νέων δικηγόρων σε δικαστήρια, Νομικό Συμβούλιο του κράτος και Δημόσιο, εκτός από τα δικηγορικά γραφεία, η υποχρεωτική εξωδικαστική επίλυση αστικών διαφορών από δικηγόρους διαμεσολαβητές....    

Έτσι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις οι δικηγορικές αμοιβές καθορίζονται πλέον ελεύθερα σε συμφωνία μεταξύ δικηγόρου και πελάτη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπου δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.
Μια ακόμα σημαντική εξέλιξη είναι η δυνατότητα ελεύθερης ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών ανά την επικράτεια και το εξωτερικό. Έτσι δικηγορική εταιρία από την Αθήνα μπορεί να έχει έδρα την πρωτεύουσα και παραρτήματα σ' άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
Τα σημεία τριβής της κυβέρνησης με τους δικηγόρους για το νέο δικηγορικό κώδικα είναι είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η κατάργηση του κατώτατου ορίου αμοιβής για τους δικηγόρους που ασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και οι ρυθμίσεις με τις οποίες αλλάζει το σύστημα παρακράτησης ασφαλιστικών εισφορών για τα ταμεία των δικηγόρων.
Η προοπτική κινητοποιήσεων των δικηγόρων με την έναρξη, στα μέσα του μήνα, του νέου δικαστικού έτους προβληματίζει την κυβέρνηση, αφού στη δικαιοσύνη λιμνάζουν χιλιάδες αδίκαστες υποθέσεις.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.