Σημαντικά Νέα

Στους 220.000 τόνους η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου, μειωμένη σε ποσοστό 50% σε σχέση με πέρσι

Στους 220.000 τόνους η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου, μειωμένη σε ποσοστό 50% σε σχέση με πέρσι
Στη διαδικασία αποτίμησης της φετινής συγκομιδής συμπύρηνου ροδάκινου βρίσκονται αυτό το διάστημα οι μεταποιητές ενώ οι εξαγωγές κομπόστας συνεχίζονται με ομαλούς ρυθμούς. Μετά τις φετινές ζημιές από το χαλάζι στις ροδακινοπαραγωγικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όλοι έκαναν από την αρχή ....  
λόγο για μείωση της παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), αποδεικνύεται ότι η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη σε ποσοστό 50% σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις από τα χωράφια συγκομίστηκαν 220.000 τόνοι. Φέτος, το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής πουλήθηκε στην πρώτη τιμή (32 λεπτά το κιλό συν μεταφορικά για τις πρώιμες και μέσες ποικιλίες και 35 λεπτά/κιλό συν μεταφορικά για την ποικιλία Everts).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας περίπου 200.000 τόνοι από τους 220.000 τόνους που αγοράστηκαν για κομπόστα και κατάψυξη, είχαν την πρώτη τιμή και περίπου 20.000 τόνοι που πήγαν για χυμό, πουλήθηκαν από 15 μέχρι 18 λεπτά/κιλό.
Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν μεταποιητές, αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε και προϊόν που πουλήθηκε με υψηλές τιμές και στη συνέχεια απορρίφθηκε μέσα στα εργοστάσια και οδηγήθηκε προς χυμοποίηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τελική παραγωγή κομπόστας να κυμαίνεται φέτος στα 7.800.000 χαρτοκιβώτια έναντι 13.500.000 πέρσι.
Επίσης η παραγωγή του συμπυκνωμένου χυμού πέρσι ήταν στους 43.000 τόνους και φέτος κυμαίνεται στους 19.000 τόνους.

Οι παραγωγοί

Για την πορεία της φετινής χρονιάς στο συμπύρηνο ροδάκινο που ολοκληρώθηκε και φέτος, παραγωγοί από την Ημαθία και την Πελλάς αναφέρουν χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο, ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά αφού η παραγωγή τους ήταν πολύ μειωμένη. «Ακόμα και 1 ευρώ να είχε το συμπύρινο φέτος πάλι δεν θα είχαμε κέρδος», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί που μας τόνισαν ότι πολύ δύσκολος για τους παραγωγούς θα είναι ο χειμώνας που έρχεται αν μάλιστα δεν πληρωθούν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ έγκαιρα και δίκαια.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.