Σημαντικά Νέα

Ξεκινάει το αλώνισμα του καλαμποκιού εν αναμονή των τιμών οι παραγωγοί

Ξεκινάει το αλώνισμα του καλαμποκιού εν αναμονή των τιμών οι παραγωγοί
Ξεκινάει αυτές τις ημέρες το αλώνισμα καλαμποκιού αφού ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό τους η συγκομιδή αραβόσιτου με βιολογικό κύκλο τριών μηνών. Ωστόσο, αν και το αλώνισμα έχει ξεκινήσει σε κάποιες περιοχές από την Παρασκευή 23 Αυγούστου δεν έχει γίνει ακόμα λόγος για τις φετινές τιμές εκκίνησης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Τρικάλων στις 23/8 ξεκίνησε τις παραλαβές ....    
καλαμποκιού στα ενωσιακά σιλό, στην AGROVIZ, (ΔΕΛΤΑ Καλαμπάκας) και του Ζάρκου. Στην παρούσα φάση – σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης – οι παραλαβές είναι με ανοιχτή τιμή.
«Η Ένωση όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα λειτουργήσει παρεμβατικά, προς όφελος του παραγωγού, με εγγύηση τιμής, αξιοπιστία και υπευθυνότητα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου στις περισσότερες περιοχές της χώρας καταγράφεται στρεμματική αύξηση στην καλλιέργεια σε ποσοστό μέχρι και 20%. Για το θέμα εκπρόσωποι της ΕΑΣ Τρικάλων αναφέρουν στον ΑγροΤύπου ότι: κάποιοι παραγωγοί έχουν ήδη τελειώσει με το ενσίρωμα και τέλη της εβδομάδας (23/8) θα ξεκινήσουν το αλώνισμα. Για τις τιμές δεν μπορούν να γίνουν ακόμα προβλέψεις.
agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.