Σημαντικά Νέα

Η πρώτη πληρωμή του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Πειραιώς στους ροδακινοπαραγωγούς της Venus

Η πρώτη πληρωμή του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Πειραιώς στους ροδακινοπαραγωγούς της Venus
Στους λογαριασμούς των παραγωγών (στην Τράπεζα Πειραιώς) κατατέθηκε στις 17 Ιουλίου – σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Α.Σ. Βέροιας «Venus Growers – η αξία της εκκαθάρισης των παραγωγών για τις ποσότητες συμπυρήνων ροδακίνων που παραδόθηκαν στον συνεταιρισμό από τα φυσικά του μέλη και τον Α.Σ. Κεφαλοχωρίου Αγ. Δημήτριος μέχρι και ....    
15/07/2013. Πρόκειται για την πρώτη ανά δεκαπενθήμερο εκκαθάριση που κάνει ο Συνεταιρισμός με βάση την Συμβολαιακή Γεωργία για πρώτη φορά από την Τράπεζα Πειραιώς.
«Η πληρωμή γίνεται πολύ νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί αρχικώς καθώς εκτιμήθηκαν αναλόγως οι ζημίες στην παραγωγή λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικράτησαν την φετινή παραγωγική περίοδο επιδεικνύοντας μεγάλη ευελιξία», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφη ο Πρόεδρος της Venus, κ. Θεολόγης Καραϊνδρος.
Και προσθέτει: «Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει στον παραγωγό αύξηση εισοδήματος, ρευστότητα, σταθερότητα, προοπτική και επιπλέον τον καλύπτει με πρόσθετη ασφάλιση για ζημίες από ακραία καιρικά φαινόμενα».
Να σημειωθεί ότι εκτός του συμπύρηνου ροδάκινου η τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας με βαμβακοπαραγωγούς που συνεργάζονται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «η Ένωση», με καπνοπαραγωγούς των Σερρών, της Καβάλας, της Δράμας και της Πιερίας και τους βαμβακοπαραγωγούς των νομών Ροδόπης και Ξάνθης).
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται να ανακοινωθούν νέες συμφωνίες με γαλακτοπαραγωγούς και βιομηχανίες του κλάδου, αυτή τη φορά στη συμβολαιακή κτηνοτροφία. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην Θεσσαλία συμβόλαια θα υπογραφούν για παραγωγούς που παραδίδουν γάλα σε δύο βιομηχανίες, την «Όλυμπος» και την «Τυράς» και στις Σέρρες με μια, την Κρι Κρι.
agrotypos.gr
ΚΑΘΡΕΦΤΗΣενημερωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.