Σημαντικά Νέα

«Άδειασμα» Σαμαρά σε Βορίδη(;)


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του νέου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για φωνές βιαστικές και άστοχες και είπε ότι «Πολιτική τι σημαίνει; Σημαίνει ιεράρχηση! Δηλαδή να ιεραρχείς κάθε φορά τι θα κάνεις, που θα δώσεις το βάρος, με ποιον θα συνεργαστείς, για να επιτύχεις εκείνα που σήμερα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. ....    

Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται… Άλλωστε, όλοι κάναμε λάθη. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, εκείνοι που δεν κυβέρνησαν! Σήμερα όμως, έχεις από τη μια πλευρά αυτούς που είδαν τα λάθη και τα διορθώνουν. Κι από την άλλη αυτούς που παριστάνουν τους «αλάνθαστους» 
απαντώντας ουσιαστικά στον Μάκη Βορίδη αλλά και σε άλλα στελέχη της ΝΔ που επιτέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τον Α. Παπανδρέου. 



Παράλληλα έκανε λόγο για «ορισμένες φωνές, βιαστικές και άστοχες» και πρόσθεσε «Άλλο πράγμα να σκέπτεσαι τι θα πεις, έχοντας κριτήριο το εγώ ή το συμφέρον σου, κι άλλο πράγμα να μιλάς τόσο, που και τις ιδέες σου να μην απεμπολείς και την πατρίδα σου να προφυλάσσεις από το μεγάλο κίνδυνο. Και όλοι καταλαβαίνουν τι θέλω να πω…Κι ύστερα μια στιγμή, όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν μέσα στην κυβέρνηση, τέτοιοι «κίνδυνοι» για την Παράταξη, τότε δεν υπήρχαν; Τώρα κάποιοι τους «ανακάλυψαν»; Το ότι τότε συνεργαζόμασταν και με ένα κόμμα ακόμα πιο αριστερό δεν το ήξεραν; Δεν τους ενοχλούσε; Γιατί ξαφνικά άρχισαν να ενοχλούνται τώρα που έφυγε η ΔΗΜΑΡ;»

Βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τη σημερινή διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.«Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο κ. Σαμαράς. 


Real.gr SAMARAS από realmedialive 

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Κεγαλογιάννη για τον οποίο προανήγγειλε ότι θα πάει στην Ευρωβουλή μετά τις επόμενες ευρωεκλογές. Πρόσθεσε δε, ότι αναδεικνύεται μία νέα γενιά στελεχών ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο Α. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε  η ΝΔ βρίσκεται σε σύγκρουση με όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. «Σήμερα πρωταρχική ανάγκη για τη χώρα είναι να φέρουμε αληθινά παραγωγικές επενδύσεις. Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» επενδύσεις… Αντίπαλοί μας είναι εκείνοι που λένε «όχι» στις επενδύσεις. Ακόμα πρωταρχική ανάγκη για τη χώρα είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βρουν οι άνεργοι δουλειά, ιδιαίτερα οι νέοι… Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» θέσεις εργασίας… Αντίπαλοί μας είναι όσοι κλείνουν επιχειρήσεις, καταλαμβάνουν εργοστάσια, και ύστερα κλαίνε για την ανεργία. Επίσης, σήμερα πρωταρχική ανάγκη είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Δεν υπάρχει «αριστερό» έγκλημα και «δεξιό» έγκλημα…

Αντίπαλοί μας είναι όσοι θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία, όσοι υπερασπίζονται κάθε τόσο, τους τρομοκράτες που σκοτώνουν, τους κουκουλοφόρους που καίνε την πόλη. Η μάχη των ιδεών δίνεται και κερδίζεται, όταν έχει συγκεκριμένο στόχο κάθε στιγμή. Όχι όταν εκφυλίζεται σε ατέλειωτους τσακωμούς όλων με όλους, συνεχώς…»


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον και της Χρυσής Αυγής. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε το κόμμα της ακροδεξιάς πως πρόκειται για μια οργάνωση νεοναζί. Τους χακτήρισε ως «κήρυκες του μίσους» με αφορμή τα όσα είπαν για τον Γ. Αντετοκούμπο και πρόσθεσε « κι έχεις και κάποιους που τον βρίζουν τον Γιάννη… Κι ύστερα διαμαρτύρονται, όταν τους λέμε νεοναζί. Ένα νέο παιδί, που είναι Έλληνας στην ψυχή και στην Παιδεία, πολύ πιο Έλληνας και πολύ πιο «δικός μας» από εκείνους τουλάχιστον που καίνε την Ελληνική σημαία - τον βρίζουν για το χρώμα του δέρματός του. Ε λοιπόν, εγώ λέω ότι εκείνοι που τον βρίζουν είναι νεοναζί, είναι κήρυκες του μίσους και ντροπιάζουν την Ελλάδα! »


Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.